Την έγκριση της υπογραφής συμβάσεων με τους ανάδοχους δυο σημαντικών έργων ανάπλασης, σε Βεργίνα και Παλατίτσια , εξασφάλισε ο Δήμος Βέροιας και πλέον τα έργα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για:

-Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Τ.Δ. Βεργίνας,

Προϋπολογισμός 600.000 €

Με την υπ΄αριθ. 4620/29-5-2009 Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε η πράξη «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Τ.Δ. Βεργίνας», προϋπολογισμού 600.000 € στο Μέτρο 322 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»

Το έργο Δημοπρατήθηκε στις 15-9-2009 (από τον Δήμο Βεργίνας) και ανάδοχος βάση του αποτελέσματος  του διαγωνισμού αναδείχθηκε η εταιρία ΛΙΟΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 47,88%.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν την κατασκευή πεζοδρομίων επί των οδών Αναγεννήσεως και Φιλίππου, το πλάτος των οποίων θα είναι στην μεν ανατολική πλευρά της αναγεννήσεως 1,75 μ., στη δε δυτική πλευρά 2.15 μ. Στην οδό Φιλίππου το πεζοδρόμιο θα έχει πλάτος 1,35 μ. και μόνο στη νότια πλευρά της. Προβλέπεται και η διαμόρφωση της πρώτης εισόδου του οικισμού με εργασίες εκσκαφών, αμμοχαλικοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων καθώς και εγκατάστασης ηελκτροφωτισμού.

Επί της οδού Φιλίππου, στην τριγωνική νησίδα, θα διαμορφωθεί πάρκο, με πέτρινη βρύση, κούνια και παγκάκια, εγκατάσταση χλοοτάπητα, βολβών και συστήματος άρδευσης.

 

 

-Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Τ.Δ. Παλατιτσίων

Προϋπολογισμός 200.000 €

Με την υπ΄αριθ. 6112/7-7-2009 Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε η πράξη «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Τ.Δ. Παλατιτσίων», προϋπολογισμού 200.000 € στο Μέτρο 322 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».

Το έργο Δημοπρατήθηκε στις 6-10-2009 και ανάδοχος βάση του αποτελέσματος  του διαγωνισμού αναδείχθηκε η εταιρία Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 50,86%.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στην πλατεία (Ο.Τ.42) Παλατιτσίων, με την διαμόρφωση πεζοδρομίου πλάτους 1.6 μ., την καθαίρεση τα υφιστάμενης περίφραξης και την κατασκευή νέας, ενώ πρόκειται να γίνει και διαμόρφωση του χώρου εσωτερικά με την κατασκευή διαδρόμων και την δημιουργία παιδικής χαράς.

Προβλέπονται εργασίες καθαιρέσεων και χωματουργικών, κατασκευή κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων. Τα πεζοδρόμια θα επιστρωθούν με γυαλισμένες πλάκες τσιμέντου γκρι χρώματος με ορθογώνιους σχηματισμούς..

Σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων που θα κατασκευαστούν, θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός, ενώ στον εσωτερικό χώρο θα τοποθετηθούν χαμηλά φωτιστικά κήπου.

Επίσης κατά μήκος των πεζοδρομίων, θα γίνει εγκατασταθεί δίκτυο άρδευσης και σε επιλεγμένες θέσεις θα τοποθετηθούν χυτοσιδηρά καλύμματα για τη μελλοντική φύτευση δένδρων.

Τέλος  σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο, θα γίνει επίχωση με φυτική γη, εγκατάσταση χλοοτάπητα, βολβών, και συστήματος άρδευσης με  εκτοξευτήρες αυτοανυψούμενους (pop-up), γραναζωτούς και υδρολίπαντους.

Στο χώρο της παιδικής χαράς θα τοποθετηθούν όργανα Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών (του πρότυπου ΕΝ 1176 που αφορά την ασφάλεια των παιδικών χαρών), καθώς και παγκάκια και  κάδοι απορριμμάτων. 

 

Σημειώνεται ότι και για τα δύο έργα εκκρεμούσαν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις, για να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους ανάδοχους, ώστε να υλοποιηθούν τα έργα.