Εικαστικά Εργαστήρια της ΚΕΠΑΠ Νάουσας: «Τέχνη, Ελπίδες και Όνειρα»

Τα Εικαστικά Εργαστήρια της ΚΕΠΑΠ Νάουσας, με τη συνεργασία του Συλλόγου για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας συνεχίζουν τον  κύκλο προβολής ταινιών με θέμα:   «Τέχνη,  Ελπίδες και Όνειρα».

Τρίτη ταινία  « Καφέ Βαγδάτη» του Πέρσυ Αντλον

Το 1987 το παγκόσμιο σινεμά γνώριζε το γερμανό σκηνοθέτη Percy Adlon με την ταινία  Bagdad Cafe, μια από τις πιο τρυφερές ταινίες  που έγιναν ποτέ. Συγχρόνως γίνεται γνωστή και η ευτραφής μούσα του Μαριάν Ζέγκεμπρεχτ. Η ταινία ανήκει στην κατηγορία κομεντί – δράμα και είναι μια ταινία κυριολεκτικά για την τέχνη της ζωής, αλλά και την απελευθερωτική δύναμη της τέχνης. Ένας ύμνος στη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και διαδρομές:   Καυτός ήλιος, σκόνη, μιζέρια και πλήξη.100 χιλιόμετρααπό το Λος Αντζελες… Ένα μόνο πρόσωπο κατορθώνει να αλλάξει τα πάντα. Η τρομαγμένη, χοντρή και αφελής Βαυαρή Γιασμίν, μετά από ένα γερό καυγά με τον άντρα της, εισβάλει στο Καφέ Βαγδάτη και μεταμορφώνει με το μαγικό ραβδί της, ένα άθλιο πανδοχείο της ερήμου σε μια όαση…

 Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011. Ώρα έναρξης της προβολής :8.00 μ.μ.

Η ταινία είναι κατάλληλη και η προβολή είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ελεύθερη είσοδο, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.