Πανηγυρικό χαρακτήρα είχαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χθες το απόγευμα χώρα στο πλαίσιο σχετικής διοργάνωσης από την ΠΑΕ Βέροια για την επιστροφή της ομάδας στην Α’ Εθνική.
Το κλίμα των ξέφρενων πανηγυρισμών από πλευράς νεαρών κυρίως οπαδών της «Βασίλισσας του Βορρά» πυροδότησε η νίκη της ομάδας επί του Ηρακλή Ψαχνών με σκορ 2-0 και κορυφώθηκε στην πλατεία της Εληάς όπου συγκεντρώθηκαν εν μέσω πλήθους κόσμου και «αποθέωσαν» στην κυριολεξία, με ιαχές, μουσικές τυμπανοκρουσίες και καπνογόνα, τους παίχτες της ομάδας που κατέφτασαν μετά από λίγο με το πούλμαν της ΠΑΕ.
Από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, διεξήχθησαν αγώνες Ακαδημιών (Ακαδημία Βέροιας, Μακεδόνα, Νηρέα), καθώς και παλαιμάχων από τις 15.30΄ έως και τις 17.00, οπότε ξεκίνησε το παιχνίδι – «σήμα κατατεθέν» του πανηγυρισμού με τα Ψαχνά, υψίστης σημασίας για τη Βέροια, καθώς το νικηφόρο αποτέλεσμα που εξασφάλισε, την κατοχύρωσε στη διεκδίκηση της πρωτιάς του πρωταθλήματος.
Κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, διανεμήθηκαν πάνω από 1500 μπλουζάκια της ομάδας, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα με τα Ψαχνά, έγιναν βραβεύσεις από την ηγεσία της ΠΑΕ.

ΞΕΦΡΕΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γύρω στις 20.00 κατέφθασε η πομπή των οπαδών, πεζή, από το γήπεδο δια μέσου των οδών Σταδίου, Βενιζέλου και Εληάς, καταλήγοντας στην εξέδρα του σιντριβανιού όπου έγινε η υποδοχή της ομάδας και ακολούθως απονομή μεταλλίων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φιέστας είχε προηγηθεί ημίωρο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από το Χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας «Κύκλος Ερατεινός», ενώ μετά την απονομή ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Στ. Χωραφάς», του Πολιτιστικού Τμήματος Λαογραφίας Δήμου Βέροιας, και του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου.