Ο δεύτερος κατά σειρά, μετά το Θανάση Παφίλη, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαργαρίτης, υπήρξε ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Εληάς, στη Βέροια, το απόγευμα της Παρασκευής, όπου έγινε και ανοιχτή παρουσίαση του τοπικού ψηφοδελτίου για την Ημαθία.

Στη συγκέντρωση, που παραβρέθηκαν οι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος αλλά και πολλά στελέχη, όπως και μέλη του ΠΑΜΕ από Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα (μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκης Τσίτσης) ο κ. Μαραγρίτης επεκτάθηκε στην ανάλυση του οικονομικο – πολιτικού τοπίου της κρίσης χρέους, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές πολιτικές του δικομματισμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες και σύμφωνα πάντα – κατά τον ομιλητή – με τα συμφέροντα του ντόπιου και παγκόσμιου κεφαλαίου και των εκφραστών του μέσω της Ε.Ε και των μηχανισμών της.
Ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα που απαρτίζουν σήμερα το χώρο της ευρύτερης αριστεράς, τηρούν μια υποκριτική στάση έναντι του λαού, αποσιωπώντας ουσιαστικά ότι κρίση, την οποία προβάλλουν ως ηθική, είναι πρωτίστως καπιταλιστική. «…Κρίση χρέους μας λένε, χωρίς να επιμένουν στο ποιος δανείστηκε, για ποιο λόγο, από ποιον  και το κυριότερο… ποιον βάλανε εγγυητή στα χρέη αυτά και τον καλούν σήμερα να πληρώσει πόσα γιγαντιαία τα οποία ποτέ δεν αποδέχτηκε και ποτέ δεν απόλαυσε. Για τους εργαζόμενους μιλάω, για το λαό μας…», ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μαργαρίτη.