Το σχεδιασμό και τα κριτήρια στελέχωσης του συνδυασμού «Ενωτική Πορεία» ανέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Νάουσας – Γιώργος Φουντούλης σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ημαθίας, στο Ξενοδοχείο «Βέρμιον» στο Άλσος του Αγ. Νικολάου της Νάουσας.

Αναλυτικότερα ο κ. Φουντούλης, αναφερόμενος σε ό,τι αφορά την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές, δήλωσε ότι ελήφθη ύστερα από ώριμη «ζύμωση» μηνών, αφού περίμενε πρώτα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και η γεωγραφική αναδιάταξη του Δήμου της Νάουσας, ενώ υπενθύμισε και τις πολιτικές του καταβολές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο επεσήμανε – όπως ο ίδιος θεωρεί – ότι την πρόοδο δεν την εξασφαλίζουν οι κομματικές ταυτότητες αλλά οι άξιοι άνθρωποι.

«…Η απόφαση να κατέβω στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση ήταν συλλογική, που πάρθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που αποτελούν και την ομάδα νίκης του Συνδυασμού μας. Το όνομα του Συνδυασμού «Ενωτική Πορεία» δηλώνει καθαρά την επιθυμία να βαδίσουμε όλοι ενωμένοι και να θέσουμε το διευρυμένο Δήμο μας σε πορεία ανάπτυξης και προοπτικής…», είπε χαρακτηριστικά.

Η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

Αναλύοντας ειδικότερα το στίγμα και το περιεχόμενο του προεκλογικού αγώνα που θα δώσει ο ίδιος και ο συνδυασμός του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«…Η «Ενωτική Πορεία» είναι ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα, που λειτουργεί με βάση τη συλλογική διαβούλευση και τη συμμετοχική δράση. Απαρτίζεται από ανθρώπους με κοινωνική δράση, οι οποίοι θα αποτελέσουν το μοχλό προώθησης των απαιτήσεων των καιρών, καθώς και της επίλυσης των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Άτομα με ξεκάθαρη διάθεση προσφοράς μπαίνουν μπροστά για να βγάλουν το Δήμο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Η προσπάθεια θα επιτευχθεί με τη συμμετοχή ατόμων από όλες τις κοινωνικές τάξεις με γνώσεις και επιχειρηματικό σκεπτικό, χωρίς βεβαίως να υποκαθιστούμε τον επιχειρηματία…». Ακόμη ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, επιμελείται ειδικό επιτελείο συνεργατών του το οποίο αφουγκράζεται και καταγράφει τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας, κατά γεωγραφική περιοχή στα όρια του νέου διευρυμένου Δήμου της Νάουσας:

«…Το πρόγραμμά μας θα αποτελείται από δεσμεύσεις και όχι υποσχέσεις. Βάζουμε ένα τέρμα στον πολιτικό συγκεντρωτισμό και την αλαζονεία της εξουσίας που απορρέει από ένα «Δημαρχοκεντρικό» σύστημα. Στόχος μας να υπηρετήσουμε τον πολίτη μέσα από συλλογικές αποφάσεις. Έχουμε γνήσιες και καθαρές θέσεις επιζητώντας πάντοτε την άμεση και πρακτική επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το Δήμο και το δημότη. Αρχή μας είναι η συμμετοχική, δημοκρατική  αυτοδιοίκηση, η οποία θα αφουγκράζεται  την κοινωνία και τον δημότη…», τόνισε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«…Τα κόμματα και τα χρώματα δε χωράνε στην παράταξή μας. Αυτό που μας ενώνει είναι οι ανησυχίες και η κοινή πεποίθηση ότι ο Δήμος μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον…», υπογράμμισε ο κ. Φουντούλης, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τη δημοκρατική αντίληψη και τη λαϊκή συμμετοχή, ώστε να γίνει δύναμη δημιουργίας.

«…Πιστεύουμε ότι την απάντηση θα τη δώσουνε οι δημότες μας, που θα μας δώσουν την εντολή να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόσο εγώ όσο και οι άλλοι συνεργάτες μου, όπως και όλα τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στην Ενωτική Πορεία, δεσμευόμαστε για έναν τίμιο και καθαρό προεκλογικό αγώνα, με πολιτικό πολιτισμό, ώστε μετά τις εκλογές να είναι κυρίαρχος ο πολίτης με ενότητα και χωρίς διχασμούς…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ζήτησε την στήριξη όλων των πολιτικών χώρων, όλων των προσωπικοτήτων του διευρυμένου Δήμου της Νάουσας – όπως χαρακτηριστικά είπε – και  όλων όσων έχουν διάθεση προσφοράς, ανεξάρτητα από την πολιτική ιδεολογία που πρεσβεύουν, προκειμένου να εργαστούν από κοινού για τον Δήμο της Νέας Εποχής και του μέλλοντος.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση σχετική με το ποια ονόματα θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Πορείας» απάντησε πως επί του παρόντος δε θα αναφέρει ονόματα.

«…Σήμερα δε θα αναφερθώ σε ονόματα. Τόσο τα ονόματα, όσο και το πρόγραμμα που επιμελείται επιτελείο στελεχών θα δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα…», σημείωσε.
Σε άλλη ερώτηση για το πώς ενώ ζήτησε επίσημα το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, μιλάει για πολυσυλλεκτικό συνδυασμό απάντησε επί λέξει:

«…Είναι γεγονός ότι τρεις ή τέσσερις συμπολίτες μας, με πρότειναν στο χώρο που ανήκω πολιτικά. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να ενδιαφέρομαι και να είμαι κοντά στα προβλήματα του τόπου, συνεργαζόμενος για την εξεύρεση λύσεων. Πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε το Δήμο…».

Σε ερώτηση για το τι το καινούργιο πρεσβεύει απάντησε:

«…Επειδή είμαστε άνθρωποι του μόχθου και ανελιχτήκαμε σιγά – σιγά, γνωρίζουμε τη σημασία της πρακτικότητας στην επίλυση των προβλημάτων…».

Για το αν έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 117 ατόμων για την κατάρτιση συνδυασμού είπε ότι ένα σημαντικό ποσοστό του ψηφοδελτίου έχει ήδη συμπληρωθεί.

Σε άλλη ερώτηση για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την έννοια της επιχειρηματικότητας στο Δήμο, ξεκαθάρισε πως το επιχειρηματικό σκεπτικό μιας διαχείρισης δεν υποκαθιστά τους επιχειρηματίες. «…Όταν μίλησα για τη δημιουργία μιας μονάδας εμφιάλωσης νερού, αυτό ως παράδειγμα δεν είναι επιχειρηματικό σκεπτικό;…», διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις αξιολόγησης των πολιτικών του αντιπάλων Τάσου Καραμπατζού και Ίλιας Ιωσηφίδου τόνισε:

«…Θα ήθελα να μην κοιτάξουμε πίσω για να πάμε μπροστά. Το πρόβλημα είναι ο αποπροσανατολισμός των στόχων από την παρούσα διοίκηση. Ο κόσμος με τίμησε και στις προηγούμενες και τις προ-προηγούμενες εκλογές μέσα από μια πολύ καλή θέση. Όσον αφορά την κ. Ιωσηφίδου, συνεργαστήκαμε και ως Αντιδήμαρχοι συνάδελφοι κλπ. Θεωρώ ότι το ενωτικό πρόσωπο οι ιδέες και οι γνώμες οι δικές μου ήταν δεδομένες. Για κάποιους λόγους δε θέλησαν κάποιοι να συμπορευτούμε…».

Παράλληλα σε ερώτηση για το αν έκανε ξεκάθαρη πρόταση συνεργασίας στην κ. Ίλια Ιωσηφίδου απάντησε: «…Πρόταση έγινε στα όργανα του κόμματος, το οποίο μας κάλεσε για να δει τις προθέσεις μας. Προσωπικά δεν έκανα κάποια αυτοπρόταση για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Ετεροπροτάθηκα και για αυτούς που με καλέσανε ήμουν ενωτικός…».

Σε ερώτηση των «Ε» για το πώς ο ίδιος προσδιορίζει τη θέση του Δήμου Νάουσας στη Νέα Εποχή – όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον επίλογο της εισήγησής του – ξεκαθάρισε: «…Δεν είναι καθόλου αφηρημένη έννοια η Νέα Εποχή. Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι πρέπει να δούμε μπροστά, τη Νέα Εποχή και τις εξελίξεις. Θα βοηθήσουν πάρα πολλοί έμπειροι γνώστες νέων γνωστικών αντικειμένων…».

Τέλος, σε δεύτερη ερώτηση μας για το ποια πρώτα ζητήματα και προβλήματα του Δήμου Νάουσας έχει προ – εντοπίσει στην ατζέντα του, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος, απάντησε: «…Αν και άπτεται του προγράμματος που ετοιμάζουμε, θεωρώ ότι ο τόπος μας αυτή τη στιγμή βάλλεται πανταχόθεν, όχι μόνο από το χρηματοπιστωτικό πρόβλημα αλλά και από τη χρόνια ανεργία. Η παραγωγική τάξη φθίνει καθημερινά και αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά ο μόνος πνεύμονας του Δήμου μας. Άρα θα πρέπει να προσεχθούν αυτές οι παράμετροι. Στόχοι συγκεκριμένοι χωρίς μεγάλα λόγια: Βοήθεια στην αγροτική οικονομία και την εργατιά που έχει τεράστια προβλήματα…».