Τον Ισαάκ Χαλκίδη διαδέχθηκε χθες το πρωί στα νέα καθήκοντα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ο εκπαιδευτικός Διονύσιος Διαμαντόπουλος. Στην τελετή παραλαβής παράδοσης, στην οποία παραβρέθηκαν Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και το προσωπικό του Γραφείου, ο κ. Ισαάκ Χαλκίδης ευχαρίστησε τόσο τους συνεργάτες του στο προσωπικό του Γραφείου, όσο και τους Διευθυντές των Σχολείων για την άριστη συνεργασία. Τόνισε επίσης την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης – Διονύσης Διαμαντόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία του έργου του απερχόμενου Διευθυντή και επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ. Χαλκίδης για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο νομό. Ως εκ τούτου απένειμε στον κ. Χαλκίδη και αναμνηστική πλακέτα, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΣΤΑ «Ε»

Μετά τη λήξη της τελετής, ο απερχόμενος Διευθυντής κ. Χαλκίδης δήλωσε στα «Ε» χαρακτηριστικά:
«…Ο κ. Διαμαντόπουλος, με την εμπειρία που διαθέτει, πιστεύω θα διαδραματίσει θετικό ρόλο στο χώρο της Εκπαίδευσης. Είναι αξιόλογο πρόσωπο και ως χαρακτήρας και ως εκπαιδευτικός. Θεωρώ ότι θα συνεχίσει από τη θέση του Διευθυντή της Εκπαίδευσης και θα προσφέρει ό,τι καλύτερο για το νομό…».

Με τη σειρά του ο κ. Διαμαντόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην ανάληψη των καθηκόντων του, όσο και στο πρόσωπο του απερχόμενου Διευθυντή τόνισε μεταξύ άλλων:
«…Αν ήθελα να συμπυκνώσω τα συναισθήματά μου θα έλεγα τέσσερις λέξεις. Μεγάλη ευθύνη – σκληρή δουλειά. Το λέω γιατί τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι μεγάλα και πολλά. Μας περιμένει σκληρή δουλειά όλους μας, έχουμε ανοιχτά μια σειρά από ζητήματα. Φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη με τον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων των εκπαιδευτικών. Είμαι σε επαφή με την Περιφέρεια, για το πώς θα λύσουμε αυτό το ζήτημα. Και τη Δευτέρα κατεβαίνουμε στο Υπουργείο Παιδείας για αυτό. Πάντως στόχος μας είναι, μέσα από την καταγραφή που θα κάνουμε την μέσα στην εβδομάδα, όλων των σχολείων, όλων των κενών, όλων των δασκάλων, στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά. Αυτή είναι η πρώτη μέριμνα. Βέβαια φέτος δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα ολοήμερα σχολεία. Έχουμε εννιά στο Νομό. Θεωρείται η αιχμή του δόρατος της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι τα σχολεία που λειτουργούν πιλοτικά. 800 σε όλη την Ελλάδα.

Αισθάνομαι μεγαλύτερο βάρος ευθύνης γιατί παραλαμβάνω τη θέση από ένα πολύ ικανό πρόσωπο. Ο κ. Χαλκίδης έχει αφήσει πραγματικά το στίγμα του, έχει δουλέψει πάρα πολύ και έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη της απόδοσης. Σε αυτό το επίπεδο είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε όλοι. Τον έχω ευχαριστήσει για το έργο του στη Διεύθυνση, τον έχω συγχαρεί και του ζήτησα λόγω της εμπειρίας του να είναι κοντά μας, σε ό,τι τον χρειαστούμε…».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο κ. Διονύσιος Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στη Μελίκη Ημαθίας. Είναι δάσκαλος και υπηρετεί στην Α/θμια Εκπ/ση από το 1984. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ. Είναι επίσης διπλωματούχος διετούς μετεκπαίδευσης του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός διπλωματούχος Παιδαγωγικών του ΑΠΘ.

Επιμορφώθηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας και έχει αυτόνομο συγγραφικό έργο με δημοσίευση σειράς παιδαγωγικών άρθρων σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Έχει εκδόσει επίσης ένα βιβλίο σχετικά με την ψυχοπαιδαγωγική του παιχνιδιού.

Υπηρέτησε τη δημόσια Α/θμια Εκπ/ση από διάφορες διοικητικές θέσεις: Υποδ/ντής του 8ου Δημ. Σχολείου Βέροιας, Δ/ντής του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας και σήμερα είναι  Δ/ντής  Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ημαθίας.