Τέλος στα κάθε είδους  σενάρια, αλλά και στην αγωνία των επιθυμούντων στήριξη από το κόμμα, έβαλε η ΝΔ με τη χθεσινή της ανακοίνωση με την οποία στηρίζει ως υποψήφιους δημάρχους στους τρεις Δήμους της Ημαθίας τους:

Τον Λάζαρο Τζαβδαρίδη, πρώην βουλευτή, για το Δήμο Βέροιας,  τον Βασίλη Γώγο, Δημοτικό Σύμβουλο, για το Δήμο Νάουσας και τον τωρινό Δήμαρχο Πλατέος  Φώτη Δημητριάδη για το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων της ΝΔ,  ολοκληρώθηκαν οι υποψηφιότητες των δυο μεγάλων κομμάτων, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει τις δικές του στηρίξεις- προτάσεις

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.»

Έτσι «αντίπαλοι» στο Δήμο Βέροιας θα είναι (πέραν των υποψηφίων των μικρών κομμάτων που δεν έχουν δυναμική εκλογής λόγω των χαμηλών ποσοστών των κομμάτων τους) η Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης με τον τελευταίο όπως λέγεται να έχει περισσότερες ελπίδες εκλογής, λόγω της αναγνωρισιμότητας και του αριθμού των ψήφων που έλαβε ως υποψήφιος βουλευτής στον διευρυμένο  καλλικρατικό πλέον Δήμο. Αυτό σε περίπτωση που δεν θα υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες από τον ίδιο πολιτικό χώρο, δεδομένου ότι ήδη ο Χρήστος Τσιούντας έχει ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα και όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός του θα είναι ανυποχώρητος.

Στο Δήμο Νάουσας είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα, αφού μολονότι  το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τον σημερινό Δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό ως υποψήφιο,  εν τούτοις την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι ανακοίνωσαν και η Ίλια Ιωσηφίδου και ο Γιώργος Φουντούλης. Με τρεις υποψήφιους που αντλούν ψήφους από τον ίδιο πολιτικό χώρο κατά κύριο λόγο, η εκλογή, κατά πάσα πιθανότητα, θα κριθεί στη δεύτερη Κυριακή και οι υποψήφιοι που δεν  θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα αναδειχτούν σε ρυθμιστές του αποτελέσματος. Εκτός και αν ο υποψήφιος της ΝΔ καταφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος και κάνοντας  την σωστή επιλογή προσώπων στο ψηφοδέλτιό του, εισχωρήσει σε άλλους χώρους. Πάντως μέχρι τώρα από την πλευρά της ΝΔ δεν έχει εκδηλώσει κανείς άλλος δημόσια το ενδιαφέρον του για το Δήμο.

Στην Αλεξάνδρεια τώρα φαίνεται ότι θα έχουμε… ντέρμπυ μεταξύ Μπάμπη Γκιόνογλου και Φώτη Δημητριάδη,  καθώς πρόκειται για δυο πρόσωπα που ήδη είναι και τα δυο ενεργοί Δήμαρχοι και μάλιστα με πετυχημένη κατά κοινή ομολογία πορεία. «Πονοκέφαλο» ίσως προκαλεί στον Δήμαρχο Πλατέος η δήλωση του Μιχάλη Χαλκίδη ότι θα στηρίξει το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, εάν η ΝΔ προτείνει τον κ. Δημητριάδη.

Έτσι διαμορφώνεται η εικόνα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέχρι στιγμής βέβαια, διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τόσο και άλλων υποψηφιοτήτων από τους ίδιους πολιτικούς χώρους, όσο και συμμαχιών μεταξύ υποψηφίων και κομμάτων με στόχο την δεύτερη Κυριακή.

Απομένει η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών ώστε να ολοκληρωθεί ο κατάλογος αυτών που θα δώσουν τη μάχη κάτω από τη κομματική σκέπη. Ωστόσο οι πιθανότητες να είναι από την πλευρά της ΝΔ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης αυξάνονται κατακόρυφα και μόνο κάτι απρόοπτο θα αλλάξει τα δεδομένα. Απομένει να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ τη δική του πρόταση ώστε να αρχίσει και επίσημα πλέον η προεκλογική «μάχη» συγκέντρωσης ψήφων.