Παρουσίαση των έξι υποψηφίων του τοπικού ψηφοδελτίου

Την επίσημη παρουσίαση των έξι υποψηφίων του ΚΚΕ για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι Βέροια, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην «Εληά» η Γραμματέας Μαίρη Παπαδοπούλου, παρουσία μελών και φίλων.

 

ΟΙ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Αναλυτικότερα, το ψηφοδέλτιο του κόμματος πλαισιώνουν οι κ.κ. Όλγα Ζωγράφου από τη Μελίκη, Νίκος Μπομπόλης από την Αλεξάνδρεια, Γιώργος Καρτσιούνης από τη Νάουσα, Σοφία Πουρσανίδου από τη Βέροια, Ιωάννα Σοφρόνωφ – Ταμπάκη (αρχηγός της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο) από τη Βέροια και ο  Αθανάσιος Τσίτσης (Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας) από τη Νάουσα.

Όπως τόνισε σχετικά με την επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων η Γραμματέας,

πρόκειται για γνωστά και αξιόλογα ονόματα σε τοπικό επίπεδο και πέρα από τις ατομικές ιδιότητες και ικανότητες που έχει ο καθένας, είναι γνωστά κι από τη συμμετοχή τους στους αγώνες. «…Έχουν δώσει δείγματα σημαντικά και όχι περιστασιακά. Και εμείς αυτό το παίρνουμε σαν ένα πάρα πολύ σοβαρό κριτήριο, ξέροντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σκληρά και ακριβώς χρειάζονται θαρραλέοι και σκληροί άνθρωποι, πάρα πολύ ευαίσθητοι, για να στηρίξουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού…», σημείωσε.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ
Στον κυρίως κορμό της εισήγησής της η κ.Παπαδοπούλου έδωσε το βασικό στίγμα τόσο του χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών με τα ιδιαίτερα πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, όσο και των πραγματικών αναγκών της ευρείας μάζας των λαϊκών, των μικρομεσαίων στρωμάτων που, όπως είπε, αυτή τη φορά καθιστούν επιτακτικότερη από κάθε άλλη την υπερψήφιση του ΚΚΕ.

«…Τώρα είναι η ώρα ο λαός να κάνει το βήμα…», διατράνωσε η Γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας και συνέχισε: «… Να στηρίξει μαζικά και αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη. Να τρομοκρατήσει τους εκβιαστές του, τα μονοπώλια, την E.E. και τα κόμματά τους. Να βγει από τις κάλπες πιο δυνατό το ΚΚΕ, που σημαίνει να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός:
Πιο δυνατός, γιατί θα δείξει ότι σταμάτησε να «πατάει τις μπανανόφλουδες» των τρομοκρατικών διλημμάτων. Πιο ισχυρός, γιατί θα έχει δώσει ένα πρώτο χαστούκι στο κρεσέντο του αντικομμουνισμού και της συκοφάντησης του εργατικού κινήματος και των αγώνων του…».

 

6η ΜΑΗ – ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η 6η Μάη μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν – όπως είπε – το  μεγάλο άλμα: «…Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το δικό τους κόμμα. Να γίνει αυτό το εκλογικό βήμα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τη ζωή στα χέρια τους, να σηκώσουν το ανάστημά τους κόντρα στη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Αυτό είναι το νέο που μπορούν να φέρουν αυτές οι εκλογές: Να σημάνει την απόφαση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου , της νεολαίας, των ανέργων να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου, τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά τους διλήμματα.

Ο λαός πρέπει να κρίνει με βάση την πείρα του. Να μετατρέψει την οργή του σε μαχητική διεκδίκηση και όχι σε υποταγή και απελπισία. Να μη γίνει ζητιάνος και επαίτης. Να μη δεχθεί να σέρνεται στις ουρές των συσσιτίων και των «κοινωνικών παντοπωλείων», να μην ικανοποιείται με το ξεροκόμματο. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται να καρπώνονται οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν, δικαιούνται να έχουν μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους, τη μόρφωση για τα παιδιά τους, την υγεία για την οικογένειά τους…», είπε μεταξύ άλλων.

 

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ

«…Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι μόλις οι εκβιαστές διακρίνουν υποχώρηση, όχι μόνο δε σταματούν, αλλά επανέρχονται με ακόμη πιο σφοδρή επίθεση. Ξεκίνησαν από τις περικοπές στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα δήθεν για την αποπληρωμή του χρέους και έφτασαν να μειώσουν δραστικά μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, να επιβάλλουν άγρια φοροεπιδρομή και χαράτσια, για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Ξεκίνησαν να μιλούν για «θυσίες» μέχρι το 2013 και έφτασαν να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας μέχρι το 2042. Και τώρα λένε ξεκάθαρα πως ό,τι απέμεινε θα σαρωθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ιούνη…», επεσήμανε.

 

ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΚΕ

Τέλος, η Γραμματέας της Ν.Ε. ΚΚΕ Ημαθίας ζήτησε από τους ψηφοφόρους την τιμωρία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των κυρίων υπαιτίων – όπως είπε – της  σημερινής κατάστασης: «…Η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και φέρουν την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, η καταψήφιση τους, δεν αποτελεί από μόνη της μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης του λαού. Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις παραπλανητικές προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, που παριστάνουν ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική με την εξουσία των μονοπωλίων άθικτη και το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους του κεφαλαίου να αποτελεί το κίνητρο της οικονομίας, που σημαίνει ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση.
Η ενίσχυση τέτοιων δυνάμεων, που τελικά θα εφαρμόσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, μόνο απογοήτευση μπορεί να φέρει στο λαό, αφού σ’ αυτές τις συνθήκες, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει, ακόμη κι αν θέλει, κόντρα στα μονοπώλια, της E.E., την οποία αυτές οι δυνάμεις δεν αμφισβητούν. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργατική τάξη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο ποιος έχει την εξουσία, υπέρ των συμφερόντων ποιου εφαρμόζεται ποια πολιτική. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που απαντά σε αυτό το δίλημμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων…», ήταν τα λόγια της.

Να σημειωθεί ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου στην Εληά.

 

Κωστής Χαλάτσης