Το χρονικό μιας… «σφαγής» με τη μεταφορική έννοια του όρου φαίνεται πως αρχίσαμε να διανύουμε, από τη στιγμή που ήρθαν στα χέρια του κόσμου, προϊόντα σε τιμές παραγωγού. Όπως ήταν αναμενόμενο η μαζική ψυχολογία του «πάρε κόσμε» ξεσήκωσε «κουρνιαχτό» συνωστισμών στους πάγκους παραγγελιών αλλά και θύελλες αντιδράσεων μεταξύ εκπροσώπων των πολιτών, συνδικαλιστικών φορέων, καθώς τις τελευταίες ημέρες στο χορό των κινημάτων για τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων μπήκε και η κατηγορία του κρέατος.
Έτσι οι Κρεοπώλες της Βέροιας κατήγγειλαν ήδη στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα παρατυπίες ως προς τη διάθεση κρεατοσκευασμάτων που κατά την νομοθεσία που επικαλούνται, κρίνονται οι διαδικασίες εξωτερικών εμπορικών δραστηριοτήτων – πλην των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – από ακατάλληλες έως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, λόγω ευπάθειας του κρέατος (εξωτερικές συνθήκες, θερμοκρασία κλπ).
Μάλιστα σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες από την «Εληά», οι Κρεοπώλες διαβεβαίωσαν ότι σε αυτό το θέμα θα είναι αμείλικτοι και θα προβούν σε ανάλογες καταγγελίες όποτε ξανά χρειαστεί. Κάνοντας ωστόσο κάποιος το …«δικηγόρο του διαβόλου» θα μπορούσε να μιλήσει για θιγόμενα συμφέροντα της Συντεχνίας αλλά όταν προτάσσεται το θέμα της δημόσιας υγείας, δικαιούται ο …διάβολος να έχει δικηγόρο;;;