Η προαναγγελία της δημιουργίας λαχανόκηπων είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό από το Δήμο Βέροιας, με αποτέλεσμα στις συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ πολιτών να τίθεται το ερώτημα αν ήταν απλώς και μόνο μια «φωτοβολίδα» εντυπωσιασμού, αφού το θέμα όπως τουλάχιστον φαινόταν δεν είχε εξέλιξη.

Τελικά ο Δήμος εργαζόταν επ΄ αυτού και μόλις ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαδικασίες  ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων από δημότες που ενδιαφέρονται να φτιάξουν και να καλλιεργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο σε γη που θα προσφέρει ο Δήμος.

Ειδικά για τους συνταξιούχους και τους άνεργους που δεν έχουν ούτε σπιθαμή γης θα αποτελέσει ένα παράθυρο διεξόδου από τo αίσθημα αχρηστίας που ενδεχομένως βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, αφού βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας και ταυτόχρονα θα μπορούν να έχουν προϊόντα για να ταΐσουν τις οικογένειές τους, να τα προσφέρουν σε φίλους κλπ.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ανταπόκριση θα υπάρξει και πόσες θα είναι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν όπως και το πώς θα «περπατήσει» το εγχείρημα.