Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση που έγινε χθες το βράδυ, Γιώργου Μιχαηλίδη, να εντάξει στα έκτακτα θέματα το επερχόμενο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Οι αντιδράσεις οφείλονταν στο γεγονός ότι η παράταξη του Κώστα Παλουκίδη το είχε φέρει ως τακτικό θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα συζητιόταν αργότερα. Αφού έπεσαν οι σχετικές ανταλλαγές κατηγοριών για την κίνηση του Δημάρχου τελικά συζητήθηκε. Η θέση του συνδυασμού του Κώστα Βοργιαζίδη σχετικά με το θέμα αναφέρεται στο παρακάτω εισηγητικό:

Το ψήφισμα του Κώστα Βοργιαζίδη

«Με αφορμή το υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προτείνεται να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το επισυναπτόμενο σχέδιο Ψηφίσματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ.1 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/7.6.2010): «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του».

«Υπάρχουν άλλα σοβαρότατα ζητήματα που μας αφορούν και τοπικά, όπως το μεγάλο θέμα της υπογεννητικότητας» είπε ο Δήμαρχος και υπογράμμισε ότι προσωπικά διαφωνεί κάθετα με το νομοσχέδιο.

Βέβαια η αντιπολίτευση αναρωτήθηκε πως θα τελέσει τέτοιους γάμους αφού διαφωνεί όταν κληθεί να το κάνει είτε αυτός, είτε κάποιος αντιδήμαρχος που θα τον αντικαθιστά.

Το ψήφισμα του Κώστα Παλουκίδη

Ακολούθησαν συζητήσεις και αποφάσεις για υπηρεσιακά θέματα και τελευταίο (σύμφωνα με τον κατάλογο θεμάτων που είχε καταρτιστεί) ήρθε προς συζήτηση το ψήφισμα που είχε καταθέσει ο Κώστας Παλουκίδης, το οποίο αναφέρει:

«Θα έρθει το επόμενο διάστημα προς Ψήφιση στη Βουλή ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα ζήτημα διχαστικό για την ελληνική κοινωνία.
Δεν υπήρχε καμία αναγκαιότητα τούτη τη χρονική στιγμή για τη δημιουργία αυτού του νόμου και αν η ευρωπαϊκή μας υπόσταση υπαγόρευε να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό, η κυβέρνηση θα μπορούσε να το θέσει σε δημοψήφισμα.

Η κοινωνία μας και η οικογένεια δοκιμάζονται στο όνομα της δήθεν προόδου. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας και τους προβληματισμούς μας για ένα τέτοιο νόμο που δυναμιτίζει τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, αγνοεί τις πατροπαράδοτες αξίες της Εκκλησίας μας και φέρνει το κακό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης στην πατρίδα μας και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα».