Ο βουλευτής Ροδόπης στη Βέροια για την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ

 

Τους όρους μιας ουσιαστικής και ορθολογικής κυβερνητικής διαχείρισης, στη βάση μιας πραγματικής οικονομίας με την επάνοδο της ΝΔ στην Κυβέρνηση, παρουσίασε ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης, χθες από τη Βέροια την οποία επισκέφθηκε, προκειμένου να συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας για την κοπή της πίτας του 2012 στο συνεδριακό κέντρο   του Ξενοδοχείου «Αιγές Μέλαθρον», όπου πραγματοποίησε και σχετική ομιλία.

Νωρίτερα ο κ. Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ αναφερόμενος αφενός στα κυβερνητικά λάθη της διετίας του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου, τόσο στην προσγειωμένη και αληθινή όπως τη χαρακτήρισε διακυβέρνηση Καραμανλή όσο και στον προγραμματικό σχεδιασμό της ηγεσίας Σαμαρά που φιλοδοξεί να διασφαλίσει την οικονομική, εθνική αποκατάσταση και ακεραιότητα της χώρας, μέσα από αυστηρές «κόκκινες» – όπως είπε – διαχωριστικές  γραμμές. Αναφορά έκανε επίσης και σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ημαθία. Αυτά σε γενικές γραμμές υπήρξαν και τα κυριότερα σημεία της ομιλίας που ακολούθησε.

 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΥΣΑ

Αρχικά, για ιδιαίτερα κρίσιμη κοινωνικό πολιτική και οικονομική συγκυρία έκανε λόγο ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στις μέρες που διανύουμε, με το βλέμμα στραμμένο – όπως είπε – στην αναμονή των χθεσινών εξελίξεων της σύσκεψης των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Με αφορμή τα όσα γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, ο βουλευτής άσκησε δριμύτατη κριτική στη διετή διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το οποίο, όπως υποστήριξε, ανέλαβε την εξουσία εξαπατώντας τον ελληνικό λαό τόσο με το προεκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», όσο και με την προμελετημένη και παρασκηνιακή προσφυγή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΔΝΤ, κάτι που έφερε στο φως ο Στρος Καν. «Μπορεί η διακυβέρνηση Καραμανλή να είχε τις αδυναμίες της και να έκανε λάθη. Ήταν όμως λάθη τακτικής και όχι στρατηγικής, όπως αυτά του ΠΑΣΟΚ. Ήταν αφελής ο Κώστας Καραμανλής που δήλωνε, χωρίς υποσχέσεις, προεκλογικά ότι λεφτά δεν υπάρχουν, διαβλέποντας τις επερχόμενες δραματικές συνέπειες της κρίσης…;», διερωτήθηκε.
Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκλεισε αναπτυξιακούς δρόμους που είχε ανοίξει η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά το άνοιγμα προς τη Ρωσία, κατηγορώντας ότι δεν έγιναν οι αποκρατικοποιήσεις που προσπαθούσε να δρομολογήσει η ΝΔ, ενώ δε σεβάστηκε τις διαχωριστικές γραμμές προστασίας των εθνικών θεμάτων που είχε χαράξει η Κυβέρνηση Καραμανλή και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο «όχι» του Βουκουρεστίου σχετικά με την ΠΓΔΜ «…Αντ΄αυτού ο κ. Παπανδρέου πριν ακόμη αναλάβει την εξουσία κατασυκοφαντούσε την χώρα στους μέλλοντες δανειστές της…», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για τον προγραμματικό σχεδιασμό του κόμματος, μέσα από το οποίο εγγυάται ο Αντώνης Σαμαράς ότι θα διασφαλίσει την οικονομική ισορροπία, την ανάπτυξη  και την εθνική κυριαρχία που κινδυνεύουν πλέον σημαντικά. «…Χωρίς πολλές υποσχέσεις, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ελληνισμού, με επισήμανση των παλιών μας λαθών, σχεδιάζουμε μια πολιτική που θα στηρίξει την πραγματική οικονομία, όχι με την επιβολή μη εισπράξιμων φόρων και περικοπές εισοδημάτων αλλά με δραστικό περιορισμό της σπατάλης του δημόσιου τομέα…», είπε,  ενώ περίγραψε τη σημερινή οικονομία όπως διαχειρίζεται συνολικά ως εικονική, του πλαστικού χρήματος που επέβαλε τους οικονομικούς όρους της αγοράς ως άγνωστες λέξεις στο λεξιλόγιο των Ελλήνων (spreads, cds.  p.s.i. κλπ).

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αναφερόμενος ειδικότερα στα τοπικά οφέλη που αποκόμισε ο νομός από την προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ, εστίασε σε έργα και δράσεις υποδομών, για την παιδεία και την αγροτική οικονομία μιλώντας συγκεκριμένα για τον εγκαινιασμό 8 νηπιαγωγείων, για το σχολείο β’ ευκαιρίας και δια βίου μάθησης, τη δρομολόγηση δημόσιων έργων, μεταξύ αυτών και του Κάθετου Άξονα, με πλήρη απορρόφηση των χρημάτων του Γ’ ΚΠΣ (κάτι ανάλογο δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν μπορεί να απορροφήσει σήμερα από το ΕΣΠΑ 60 δις ευρώ) αλλά και για την πολιτική ανοίγματος στην εξαγωγική αγορά της Ρωσίας για το ροδάκινο.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ερωτώμενος στη συνέχεια,  από τους δημοσιογράφους για το μέλλον της ΕΝ. ΚΛΩ στη Νάουσα, ο κ. Στυλιανίδης άσκησε δριμύτατη κριτική στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μπλόκαρε, όπως είπε την εξυγίανση του Ομίλου με την απώλεια των επενδυτικών ευκαιριών, πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο ίδιος στην Κομοτηνή, ζώντας από κοντά την αγωνία των εκεί εργαζομένων, από τους οποίους ωστόσο, δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια. «…Η ΝΔ δεν παίζει με την αγωνία των ανθρώπων. Δεν είδαμε κάποια ανάλογη αντιμετώπιση από το ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση μας για το κατά πόσο θα μπορέσει η ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές, να εφαρμόσει τον προγραμματικό σχεδιασμό που εξαγγέλλει, δεδομένων των αυστηρών δεσμεύσεων που συνεπάγεται η ποδηγέτηση της χώρας από την Τρόικα, απάντησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς από τώρα σε ποιο βαθμό θα αντιμετωπιστεί αυτό. Αλλά, όπως συμπλήρωσε, είναι θέμα άλλης διαχείρισης με επίκεντρο την ανάπτυξη, τις αποκρατικοποιήσεις που θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την ορθολογική εισοδηματική πολιτική που δε θα στηρίζεται στην επιβολή δυσβάστακτων και αναγκαστικά μη εισπράξιμων φόρων.

Τέλος σε άλλη ερώτησή μας για το αν αναμένεται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ να ανακοινωθούν εντός της επόμενης ή μεθεπόμενης εβδομάδας, όπως φημολογείται, απάντησε ότι θα ανακοινωθούν μόλις διαφανεί καθαρά ο ακριβής χρόνος των εκλογών. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε, η ΝΔ είναι πανέτοιμη ως προς αυτό και έχει ήδη καταρτίσει τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων.

 

Κωστής Χαλάτσης