Με στόχο τη γνωριμία με την Ημαθία, την προσέλκυση επισκεπτών και στον εναλλακτικό τουρισμό αλλά και την αύξηση γενικά της τουριστικής κίνησης στο Νομό μας, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει διημερίδα προσκαλώντας Τουριστικούς Πράκτορες από όλη την Ελλάδα. Η διημερίδα άρχισε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αιγές και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση στην πρόσκληση ήταν πέραν του αναμενόμενου. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ενώ για τον εναλλακτικό τουρισμό και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ημαθία ως τόπος προορισμού, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκελια Ουσουλτζόγλου, επαινώντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία της Ένωσης.

Στη διάρκεια της διημερίδας τιμήθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι της ΝΕΤ Γιώργος Αμυράς και Ράνια Τσιτσιμπίκου που παρουσιάζουν την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» καθώς και οι Τουριστικοί Πράκτορες Δάνος Φιλιππίδης και Δημήτρης Τσέας με τιμητικές πλακέτες και προβλήθηκε DVD  με τις ομορφιές του Νομού μας

Σήμερα η διημερίδα θα συνεχιστεί με περιοδεία στο Νομό μας και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους αλλά και σε τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.