Στο εμπορικό κέντρο της Βέροιας, βρέθηκε ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κος Κοντογουλίδης, ο Επόπτης Καθαριότητας, η Δημοτική Αστυνομία και ο Αντιδήμαρχος κος Θεοδωρίδης. Ήταν μια ακόμη προσπάθεια για να αλλάξει η εικόνα της πόλης σε κεντρικά σημεία της. Αντικείμενο για άλλη μια φορά τα απορρίμματα. Μοιράστηκαν συμβολικά σε πολλές δεκάδες εμπορικά καταστήματα χαρτοκόπτες όπως και ένα μικρό κείμενο με παραινέσεις για την αναγκαία διαχείριση ιδιαίτερα των χαρτοκιβωτίων των καταστημάτων.
Επειδή είναι βέβαιο ότι από τη μια στιγμή στην άλλη δεν μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες πρέπει να συνεχίσουμε με κάθε μέσο την ενημέρωση των πολιτών και να προτείνουμε λειτουργικούς τρόπους για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητά μας. Μόνον το δίπλωμα των χαρτοκιβωτίων των εμπορικών καταστημάτων αρκεί και θα άλλαζε πλήρως όχι μόνον την εικόνα αλλά και την ταχύτητα και το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων.
Η ανταπόκριση των εμπόρων ήταν πολύ ενθαρρυντική πράγμα που θα φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα. Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε σε πολλά νέα δεδομένα στις μέρες που ζούμε και ένα από αυτά είναι και η συμπεριφορά μας στα σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι παράγουμε. Το να διαθέσουμε ελάχιστα λεπτά την ημέρα ο καθένας από εμάς είναι η μοναδική λύση, διότι είναι αδύνατον ο Δήμος να διαθέτει δεκάδες εργαζομένους πλέον.
Ότι συμβαίνει, συμβαίνει για όλους μας και όλοι μας θα αντιδράσουμε και θα προσαρμοστούμε.
Το μικρό κείμενο που μοιράστηκε στους συμπολίτες μας εμπόρους, είναι το παρακάτω και δεν αφορά μόνον αυτούς.