Για 6η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η καλαίσθητη έκδοση του Ημερολογίου από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.
Το κεντρικό θέμα είναι τα ήθη και έθιμα στον Πόντο, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που παρουσίασαν τα τμήματα της Ε.Λ.Β., με τίτλο «Από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα», στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας.
Αν και η επιθυμία όλων ήταν και η φετινή έκδοση να διανεμηθεί δωρεάν, όπως άλλωστε ισχύει τα τελευταία χρόνια, το Δ.Σ. της Λέσχης αποφάσισε να προβεί στην πώληση του με τη συμβολική τιμή του ενός ευρώ ανά τεμάχιο (μια τιμή που δεν καλύπτει ούτε καν το κόστος του τυπογραφείου).
Μια απόφαση που πάρθηκε με στόχο την οικονομική στήριξη του ταμείου της Λέσχης και με συγκεκριμένο σκοπό την κατασκευή της σκεπής στις αίθουσες του δώματος του κτιρίου στο Πανόραμα.
Μετά το ναυάγιο όλων των προσπαθειών για την έγκαιρη κατασκευή του σκέπαστρου στο δώμα και ενόψει του φετινού χειμώνα, το Δ.Σ. έκρινε σκόπιμο να ενεργήσει άμεσα, ως προς την στεγανοποίηση στο συγκεκριμένο σημείο του κτιρίου, για να αποφύγει περαιτέρω ζημιές από την έλλειψη υγροπροστασίας, αλλά και νέες φθορές των φορεσιών της Ιματιοθήκης.
Το Δ.Σ. επίσης, θέλει να ευχαριστήσει όσους συνεργάστηκαν για την προετοιμασία και όσους στήριξαν τη νέα έκδοση, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τον θετικό σχολιασμό και τις άριστες κριτικές.