Την αποφασιστικότητα της νέας διακυβέρνησης να αγωνιστεί με κάθε τρόπο, για να επαναφέρει το αίσθημα της νομιμότητας, της ασφάλειας και της κοινωνικής γαλήνης στην Ελληνική κοινωνία και παράλληλα να περάσει σε όλους τους αποδέκτες το μήνυμα ότι ο Ξένιος Δίας στην πατρίδα μας έχει ΚΑΙ όρια ΚΑΙ κριτήρια αλλά ΚΑΙ αντοχές, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του Νομοσχεδίου για «Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και εγκαταστάσεων κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών»

 

Αναλυτικά σημεία της ομιλίας του κ. Τσαβδαρίδη είναι τα ακόλουθα:
<<Κάποτε οι φοιτητές του σε ένα πανεπιστήμιο της Γερμανίας είπαν στον περίφημο Γερμανό φιλόσοφο Γκέοργκ Χέγκελ: <<Αυτά που λέτε κύριε Καθηγητά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα>>. Και τότε αυτός τους απάντησε: <<Ε τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα>>.
Αυτή η χαρακτηριστική στιχομυθία έχω την πεποίθηση ότι καθρεφτίζει απόλυτα την δομική αναντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα στην κοινή λογική και στα ουτοπικά ευχολόγια της αξιωματικής αντιπολίτευσης που με τόση ευκολία αναγορεύονται από την ίδια σε δήθεν υπεύθυνες και αξιόπιστες πολιτικές θέσεις.
Ξεχνάει φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το μέγεθος της αποφασιστικότητας και της ευθύνης με την οποία οφείλει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει καθημερινά όλα τα μείζονα προβλήματα που εμποδίζουν την χώρα μας να βρει ξανά τον δρόμο της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της αρμονίας, περνάει αφενός μέσα από την ψύχραιμη και ρεαλιστική ερμηνεία των προβλημάτων που την ταλανίζουν και αφετέρου μέσα από την δυναμική επίλυση τους με όρους απόλυτα εφικτούς και πρακτικά υλοποιήσιμους.

 

Σήμερα καλούμαστε να κυρώσουμε σε νόμο ένα από τα κομβικότερα προβλήματα αυτής της μορφής για τη σύγχρονη κοινωνία μας. Καλούμαστε να επιλύσουμε το ζήτημα της ρύθμισης των θεμάτων συμβάσεων που αφορούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης των παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και του τρόπου φύλαξης αυτών.
Είναι πασίδηλο ότι το ζήτημα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του όγκου των λαθρομεταναστών που εισέρχονται και διαμένουν στη χώρα μας δεν είναι απλά μία αναγκαιότητα για τους Έλληνες πολίτες. Είναι μία καθολική απαίτηση τους να αποτινάξουν οριστικά τον φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την καχυποψία που έχει μεταλλάξει το φιλήσυχο και φιλόξενο μέχρι πριν λίγα χρόνια DNA τους εξαιτίας κυρίως των λαθών, παραλείψεων και κακών σχεδιασμών της Πολιτείας στον χειρισμό του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης που επέτρεψε το μαζικό και ανεξέλεγκτο <<στίβαγμα>> τους στα κέντρα της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων μας.
Είναι ακριβώς τα αποτελέσματα αυτών των λαθών που εκτόξευσαν την εγκληματικότητα. Που έπληξαν την δημόσια υγεία, που ανέπτυξαν το παραεμπόριο, που κυοφόρησαν σοβαρές αντιδράσεις και διαμάχες. Που αλλοίωσαν δραματικά την κοινωνική συνοχή. Αυτήν την άναρχη κατάσταση, που προσβάλλει κάθε έννοια ευνομούμενης, οργανωμένης και σύγχρονης κοινωνίας, η νέα διακυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την εξαλείψει οριστικά. Χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, χωρίς να κάνει εκπτώσεις, χωρίς να φοβάται να πάρει αποφάσεις ουσίας, χωρίς να λυγίζει μπροστά στο δίκαιο, το αναγκαίο και το αυτονόητο.
Είναι απαραίτητο ο Έλληνας πολίτης να αισθανθεί ότι έχει ξανά δίπλα του μία κυβέρνηση που μπορεί να ξεχωρίζει το εφικτό από το εικονικό. Εισάγοντας προς ψήφιση το παρόν σχέδιο νόμου, η νέα διακυβέρνηση πράττει αυτό ακριβώς. Ξεπερνώντας χρόνιες αγκυλώσεις και αβελτηρίες, το παρόν νομοσχέδιο προχωράει ταχύτατα στην οργάνωση των απαραίτητων δομών φιλοξενίας των παράνομων αλλοδαπών τρίτων χωρών, σε χώρους που παρέχουν όλα τα εχέγγυα της ομαλής τους διαβίωσης.
Προβλέπει την κατάλληλη εκπαίδευση του Προσωπικού Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας που θα διατίθενται για τη φύλαξή τους. Συμπληρώνει και βελτιώνει τις διατάξεις που αφορούν θέματα σύναψης συμβάσεων για τη στέγαση, σίτιση, υγιεινή και τις επιστροφές των συγκεκριμένων υπηκόων, έτσι ώστε αυτές οι διατάξεις να αφορούν πλέον το σύνολο των δομών φιλοξενίας. Τέλος, ρυθμίζει επιμέρους θέματα συνεργασίας και συντονισμού του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή.
Απέναντι σε αυτή την υπεύθυνη πολιτική που στοχεύει στο σταδιακό νοικοκύρεμα του χάους που ενδημούσε στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, πως μπορεί τάχα η αξιωματική αντιπολίτευση να εθελοτυφλεί αντιτάσσοντας ουτοπικές προτάσεις, αναχρονιστικές πεπατημένες, αδιέξοδες πολιτικές θέσεις;
Πως άραγε μπορεί να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εγγυηθεί την κοινωνική ομαλότητα και συνοχή όταν την ίδια στιγμή στο πρόγραμμα του υπόσχεται κατ΄ ουσίαν ανάμεσα σε άλλα να κάνει τη χώρα μαγνήτη λαθρομεταναστών νομιμοποιώντας τους παρανόμους, αποποινικοποιώντας την παράνομη είσοδο τους και μοιράζοντάς τους ακόμη και επιδόματα ανεργίας; Πως άραγε αυτή η παγκοσμίως πρωτότυπη πρόταση ενός πολιτικού σχηματισμού που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τον τόπο μπορεί να υπηρετήσει τη χώρα και τους πολίτες της την ίδια στιγμή που μιλάει για διάλυση της αστυνομίας και υποστηρίζει την άρνηση της στράτευσης;
Ας έλθουν οι αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν τις <<καινοτόμες>> προτάσεις τους στον Νομό Ημαθίας, τον Νομό από όπου και προέρχομαι, οι κάτοικοι του οποίου ενώ αγκάλιασαν διαχρονικά και ενέταξαν επαγγελματικά και κοινωνικά στους κόλπους τους τον νόμιμο μετανάστη, τον μετανάστη του μόχθου, τον μετανάστη της νοικοκυροσύνης, σήμερα έρχονται αντιμέτωποι ολοένα και εντονότερα με το πρόσωπο της παράνομης μετανάστευσης και των γκρίζων συνεπειών που αυτή επιφέρει.
Και δικαιολογημένα αισθάνονται ανοχύρωτοι. Δικαιολογημένα αγανακτούν. Δικαιολογημένα απαιτούν από την κυβέρνηση λύσεις άμεσες και λειτουργικές. Μπροστά σε αυτή την απαίτηση, αγαπητοί συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλω να σταθώ και θα σταθώ συμπαραστάτης και αλληλέγγυος. Ακόμα και αν αυτό σας στεναχωρεί.
<<Αντί να δίνεις καλές συμβουλές, δώσε το καλό παράδειγμα>>, λέει ο σοφός λαός μας. Με αυτά τα λόγια για οδηγό οφείλει πλέον να λειτουργήσει η πολιτική ζωή του τόπου μας, αφήνοντας στην άκρη τα μισόλογα, τα ημίμετρα και τις αναποφασιστικότητες.
Η νέα διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι στο όνομα του οποιουδήποτε διαστρεβλωμένου μοντερνισμού ιδεών που βαφτίζει το <<μπάτε σκύλοι αλέστε>> σε χαρακτηριστικό γνώρισμα μίας φιλόξενης κοινωνίας. Θα αγωνιστεί όπως και αγωνίζεται με κάθε τρόπο, για να επαναφέρει το αίσθημα της νομιμότητας, της ασφάλειας, της κοινωνικής γαλήνης αλλά παράλληλα, για να περάσει σε όλους τους αποδέκτες το μήνυμα ότι ο Ξένιος Δίας στην πατρίδα μας έχει ΚΑΙ όρια ΚΑΙ κριτήρια αλλά ΚΑΙ αντοχές.