Βγάζει βουλευτές το Δημοτικό Συμβούλιο! Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά αυτός ο συνειρμός γεννήθηκε στο μυαλό μας, όταν μπαίνοντας στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Αποστόλου Παύλου στο Μακροχώρι, όπου συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, αντικρίσαμε το «στρωμένο» τραπέζι με τα εισηγητικά σημειώματα με τελικούς αποδέκτες τους Συμβούλους.
Ο λογισμός μας… μετέφερε στο ανάλογο «στρωμένο» τραπέζι των εκλογικών τμημάτων με τα ψηφοδέλτια, που κι αυτά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι εισηγητικά …άλλου τύπου: Εισαγωγής υποψηφίων στη Βουλή!!!
Παράλληλα, τόσο η επίσκεψη του νεοεκλεγέντος βουλευτή της ΝΔ Απόστολου Βεσυρόπουλου, όσο και οι αναφορές της Δημάρχου Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου για τη σημασία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του τόπου από ανθρώπους που προέρχονται από τα τοπικά πράγματα… έδεσαν απόλυτα τη συνειρμική αυτή εικόνα.
Έχουν τελικά μεγάλη δύναμη ανάδειξης πολιτικών προσώπων οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκείνο που περιμένουμε να δούμε, από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ τουλάχιστον, που προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η προσήλωση τους στο καθήκον και το έργο, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους!
Κοντός ψαλμός…

 

Πηγή: Επίκαιρα