«Ο έρωτας δεν πάει πανεπιστήμιο», λέει το γνωστό άσμα. Κάποτε πήγαινε βέβαια, εξού και η γνωστή «φοιτητική ζωή» που τείνει να εκλείψει, όχι γιατί οι πιτσιρικάδες φοιτητές έπαψαν να ερωτεύονται αλλά ίσως γιατί θεωρείται πολυτέλεια από πολλούς να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα κατά την περίοδο των σπουδών τους.
Ζητήματα όπως η στέγαση και η σίτιση, πάντοτε απασχολούσαν τους φοιτητές που προέρχονταν από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.
Τέτοια θέματα τέθηκαν επί τάπητος και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας από «Μίνι» αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Βέροιας, που παραμένει ακόμα … «ζωντανό» στις εγκαταστάσεις της Αγ. Βαρβάρας ασχέτως αν «πνέει τα… λοίσθια», ενόψει της απομάκρυνσής του από τη Βέροια.
Οι φοιτητές που πήραν το λόγο με τα ασύρματα μικρόφωνα… «πίστας» της αίθουσας, για να τοποθετηθούν, δήλωσαν ότι ναι μεν επιθυμούν να παραμείνουν στην πόλη μας αλλά λόγοι ανωτέρας βίας, μεταξύ αυτών ακαδημαϊκοί και κυρίως οικονομικοί, τους αναγκάζουν, όπως είπαν να στρέψουν το βλέμμα τους στη Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός μάλιστα ότι τρεις εκ των φοιτητών του Τμήματος αναγκάζονται να εγκαταλείψουν της σπουδές τους για οικονομικούς λόγους, ήταν το κυρίως θέμα τους και ζήτησαν την όποια βοήθεια σε αυτή την κατεύθυνση.
Πάντως ο Δήμος, σε ό,τι αφορά το κομμάτι φιλοξενίας και στήριξης του Τμήματος… κι όχι μεμονωμένων σπουδαστών, κάτι που προφανώς εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο, έδωσε τα πάντα και με το παραπάνω, τόνισαν τόσο η Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Μαυροκεφαλίδης. «Ας αναλάβει και το Πανεπιστήμιο πλέον κάποιες από τις πραγματικές του ευθύνες», υπογράμμισαν!!!

Πηγή: Επίκαιρα