Το Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς βρίσκεται μέσα σε ένα φανταστικό δάσος Οξιάς σε υψόμετρο 1200 μέτρων, δίπλα στο λίκνο της Ορθοδοξίας μας, το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά. Κατασκευάστηκε το 1931 και από τότε μέχρι σήμερα φιλοξενεί Προσκόπους και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί όλο το χρόνο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Βέροιας, μιας και ένας μεγάλος αριθμός του πληθυσμού της πόλης έχει περάσει από τον Προσκοπισμό, στη διάρκεια των χρόνων! Φτάνοντας στην έναρξη της θερινής περιόδου σάς ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμο να φιλοξενήσει Συλλόγους, Οργανώσεις ή ακόμα και ιδιώτες.
Το Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς διαθέτει εγκατεστημένο σύστημα πυρασφάλειας, περιμετρικά σε όλο τον προαύλιο χώρο και φυσικά στο εσωτερικό του κτιρίου. Διαθέτει, επίσης, κεντρική θέρμανση με καλοριφέρ. Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου υπάρχουν: τζάκι, χώρος εκπαίδευσης-ομιλιών ,τραπεζαρία-εστιατόριο χωρητικότητας 200 ατόμων, κουζίνα με πλήρη υποδομή μαγειρικών σκευών, χειμερινός κοιτώνας-εστιατόριο καθώς και 4 ντους, τα οποία λειτουργούν το καλοκαίρι μέσω boiler του λέβητα. Στον πρώτο όροφο υπάρχει διπλός κοιτώνας και δύο τουαλέτες με δυνατότητα φιλοξενίας 44 ατόμων, καθώς και με δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον 14 ατόμων σε άλλο κοιτώνα στο ισόγειο. Οι τουαλέτες και οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται σε ανεξάρτητο κτίριο. Στον υπαίθριο χώρο του το Κέντρο διαθέτει εκκλησία, χώρο πυράς, χώρο αντίσκηνων, χώρο ομιλιών, χώρο συγκέντρωσης, χώρο εστίασης και τουαλέτες. Τέλος, μπορεί να εξασφαλιστεί μάγειρας υπ’ αμοιβής, μόνο ύστερα από αίτημα του υπευθύνου του Συλλόγου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις, την χωρητικότητα ,τις παροχές, καθώς και φωτογραφικό υλικό του κατασκηνωτικού μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα μας www.kastaniacamp.gr και στον κ. Τσιβαλίδη Περικλή τηλ.6942691671 & 6980426695(whats up) & e-mail : periklis3@yahoo.gr ή στο σταθερό τηλέφωνο του κέντρου με αριθμό κλήσης 23310-88144.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Τσιβαλίδης Περικλής
Αρχηγός Π.Κ.Καστανιάς