Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή και επαίνους στους μαθητές/τριες της Ε΄2 τάξης και στο σχολείο μας για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού “Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους”, που υλοποιήθηκε από την Ε.Ε.Ε. της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες της Ε΄2 τάξη του σχολείου μας, υπό το συντονισμό της Δ/ντριας του Σχολείου κ.Κουκουρίκου Αρίστης, η οποία κατά τη φετινή σχολική χρονιά δίδασκε στο συγκεκριμένο τμήμα το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, συμμετείχε στο πρόγραμμα με την παραγωγή ενός εντύπου βιβλίου. Το βιβλίο αυτό, με τίτλο “Τα άλλα παιδιά;”, περιέχει ιστορίες και συνεντεύξεις μαθητών και κηδεμόνων αλλοδαπών και Ρομά, φωτογραφίες και ζωγραφιές, σχετικές με τα δικαιώματα των παιδιών. Την εργασία αυτή μπορείτε να τη δείτε σε μορφή e-book στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://4dim-veroias.ima.sch.gr/.
Η εργασία αυτή θα αξιολογηθεί από Ειδική Επιτροπή μαζί με άλλων σχολείων και τα έργα που θα ξεχωρίσουν, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή. Όλες, όμως, οι εργασίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το Νοέμβριο του 2012.
Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κουκουρίκου Αρεστούλα