Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με εικαστικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, αφηγήσεις ιστοριών από τη συλλογή της Αμερικανικής γωνιάς, βιβλία για το καλοκαίρι, χορό για ενήλικες… Φέρτε καλοκαιρινά αντικείμενα και γεμίστε το αλφαβητάριο της Βιβλιοθήκης μας…

Σάββατο 9 Ιουνίου, 10.30-11.45 το πρωί
«Τι υπάρχει κρυμμένο μέσα σε μια πέτρα;». Εικαστικό εργαστήριο. Η Marjo Mommersteeg γεννήθηκε στην Ολλανδία όπου και ζει. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση δημιουργού καθώς στο έργο της συνδυάζει στοιχεία πριμιτίφ, διακοσμητικά και ζωγραφικά τα οποία εκφράζει πότε χρησιμοποιώντας υλικά που ανακαλύπτει στη φύση όπως ξύλα και άλλοτε στον μουσαμά. Ανακαλύπτει μορφές που υπάρχουν στην φαντασία της και τις δίνει ζωή στην επιφάνεια του ξύλου. Ζει σε ένα παλιό αγροτόσπιτο απολαμβάνοντας τη φύση δημιουργώντας τα ιδιόμορφα ζωγραφισμένα γλυπτά της. Τα παιδιά θα συζητήσουν και θα γνωρίσουν το έργο της Μόμμερστιγκ και στη συνέχεια θα ανακαλύψουν τις δικές τους μορφές στην πέτρα…
Με τη ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 11 Ιουνίου, 5.30 – 7.30 το απόγευμα
«Η θάλασσα έφερε στο νησί τον Ξένο. ΦΟΒΟΣ! Ψάχνει καταφύγιο ή μήπως θέλει κάτι άλλο από τους κατοίκους; ΦΟΒΟΣ! Η κοινότητα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της. ΦΟΒΟΣ! Οι συλλογικές διαδικασίες φέρνουν πάντα δημοκρατικές αποφάσεις; ΦΟΒΟΣ! Η ζωή του Ξένου και της κοινότητας δεν θα είναι ποτέ πια ίδια..»
Μέσω του Εκπαιδευτικού Δράματος θα ψάξουμε πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του Φόβου για κάθε τι διαφορετικό από εμάς και θα βρούμε τι μας εμποδίζει ”να δούμε καθαρά” όταν παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις ως πολίτες. Με την Όλγα Καραϊωσήφ, Δασκάλα, MA in Drama and Theatre Education. Για παιδιά 10 έως 15 χρονών. Με Προεγγραφή. Στο 2ο όροφο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 13 Ιουνίου, 6.00 το απόγευμα
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας, διαβάζουμε και συζητάμε βασισμένοι στο βιβλίο «The paperboy» του Pilkey Dav από τη συλλογή της Αμερικάνικης γωνιάς. Οι αφηγήσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και απευθύνονται σε παιδιά 6-10 ετών. Αφηγήτρια η Tami Lombardi Michailidis. Είσοδος Ελεύθερη. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 11.00-12.00 το πρωί
«Το αλφαβητάρι του καλοκαιριού!». Ανακαλύπτουμε βιβλία για το καλοκαίρι και γεμίζουμε τα Μαγικά Κουτιά του Αλφαβηταρίου μας με καλοκαιρινά αντικείμενα (μαγιώ, βατραχοπέδιλα, κουβαδάκια και φτυαράκια κι ότι σας θυμίζει καλοκαίρι!). Με τη μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου. Για παιδιά 7 έως 12 ετών. Ελεύθερη Συμμετοχή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 6.00 το απόγευμα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες, διαβάζουμε και συζητάμε βασισμένοι στο βιβλίο «Grandfather’s Journey» της Say Allen από τη συλλογή της Αμερικάνικης γωνιάς. Οι αφηγήσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και απευθύνονται σε παιδιά 6-10 ετών. Αφηγήτριες οι Tami Lombardi Michailidis και η Ανθή Χρυσοπούλου. Είσοδος Ελεύθερη. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 23 Ιουνίου, 11.00 – 13.00 το πρωί
«Χορεύετε; Κάθε κίνηση και μια ιστορία». Με κεντρικό άξονα το σώμα, το χώρο και το χρόνο πειραματιζόμαστε και αυτοσχεδιάζουμε άλλοτε ατομικά, άλλοτε σε ζευγάρια και άλλοτε ομαδικά, με στόχο να διασκεδάσουμε χορεύοντας αλλά και να χορέψουμε διασκεδάζοντας!! Ελάτε με άνετα ρούχα… (Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη χορευτική εμπειρία). Με τη χορεύτρια & καθηγήτρια χορού Αθηνά Φελούρη. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)