Δια χειρός Αλιθέρση

Το παρακάτω σατιρικό κείμενο δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν από τις προηγούμενες εκλογές. Αυτήν τη στιγμή οι ασφαλισμένοι δεν έχουν στην ουσία ούτε γιατρούς, ούτε φάρμακα. Οι καρκινοπαθείς, αυτή η πολύ ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού μας, το ίδιο. Όμως πάντα εκείνοι που μας οδήγησαν ω εδώ, οι εκάστοτε κυβερνώντες, έχουν κάθε φορά την… «απάντηση»! Τώρα μας λένε ότι φταίει η ακυβερνησία! Όμως καμία ακυβερνησία δεν τους εμπόδισε, τη στιγμή μάλιστα που ο Ελληνικός λαός τους καταδίκασε και με την ψήφο του, να δώσουν και άλλα 18 δις ευρώ στις τράπεζες!!! Με μία απλή διαίρεση προκύπτει ότι χρέωσαν τον καθένα μας, ακόμη και αυτόν που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, με άλλες 2000 χιλιάδες ευρώ επιπλέον!!!
Τέλος, όταν γράφτηκε το παρακάτω κείμενο (26/4/12), η Ντόρα είχε το δικό της κόμμα. Από ότι φαίνεται οι … προβλέψεις του Επίτιμου, κατά ένα μέρος, μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνονται. Η Ντόρα πλέον φιγουράρει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ! Το σύστημα χρειάζεται πολλές εφεδρείες και έγκαιρα τις βρίσκει, δημιουργώντας έτσι στο λαό τις απαραίτητες ψευδαισθήσεις, για να μπορούν αυτοί, που το στηρίζουν, ακάθεκτοι να συνεχίζουν την ίδια πορεία!
5/6/12

Ο Σαμαράς λύνει το γόρδιο δεσμό των… φαρμάκων!

Αίσθηση έκανε σε όσους περίμεναν προχθές στη ουρά του ΕΟΠΥΥ στα Κάτω Πετράλωνα για… εξετάσεις και… φάρμακα, όταν είδαν τον κ. Σαμαρά με το… βιβλιάριο υγείας στο χέρι, στις 7 παρά τέταρτο το πρωί να παίρνει τη θέση του στην ουρά, η οποία ήδη εκείνη τη στιγμή ξεπερνούσε τα 250 μέτρα! Ένας συνταξιούχος, που πλησίαζε, για να στηθεί και αυτός στην ουρά, τον αναγνώρισε αμέσως. «Ο Σαμαράς…ο Σαμαράς… ο Σαμαράς…!» έβαλε μια παρατεταμένη και δυνατή φωνή. Τότε γύρισαν όλοι και ξέσπασε… ένα αυθόρμητο χειροκρότημα. Ο κ Σαμαράς από σεμνότητα και ντροπή έσκυψε το κεφάλι και χαμηλόφωνα είπε: «Είμαι ένας από σας! Είμαι ο δικός σας άνθρωπος!»
Ο… ενθουσιασμός όσων είχαν στηθεί στη ουρά -κάποιοι περίμεναν από τις πέντε το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας- ήταν τόσο μεγάλος που προσφέρθηκαν να του παραχωρήσουν τη σειρά τους. Ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε τις αρχικές αντιρρήσεις του και αποδέχτηκε την προσφορά Η επίσκεψή του στο γραφείο του ιατρού ήταν σύντομη, και τη στιγμή που έβγαινε εμφανίστηκαν ως δια μαγείας μπροστά του και εντελώς… τυχαία, καμιά δεκαριά κάμερες.

«Η σημερινή επίσκεψη εδώ στον ΕΟΠΥΥ» , δήλωσε ο κ. Σαμαράς, «είναι ιδιωτική. Δεν είχα κανέναν λόγο, το βλέπεται και εσείς εξ άλλου, να επισκεφτώ ιδιωτικό ιατρείο. Σήμερα παρ’ όλο που πλησιάζουν οι εκλογές δεν θα ήθελα να κάνω δηλώσεις. Όμως θα σας πω δυο λόγια. Ο ΕΟΠΥΥ είναι και δικό μας έργο και δεν μπορεί να τον μονοπωλεί το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα να σας εξομολογηθώ και το εξής: Εγώ ο ίδιος ζήτησα και απαίτησα από το γιατρό να μου γράψει αποκλειστικά γενόσημα φάρμακα. Και του είπα: Θέλω των Ινδιών και Κινέζικα! Εκεί αυτοί παράγουν δίχως κόστος, είναι άξιοι θαυμασμού! Να πω δυο λόγια ακόμη, παρ’ όλο που εδώ, όπως σας είπα, βρίσκομαι ιδιωτικά. Εμείς στη ΝΔ έχουμε σχέδιο και για τα ταμεία. Σε ένα χρόνο από αυτή τη στιγμή που σας μιλώ τα αποθεματικά των ταμείων είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουν τα 25 δις και σε δύο χρόνια τα 50δις! Η μελέτη που έγινε από την επιστημονική ομάδα του κόμματός μας έδειξε ότι μόλις γενικευτεί η συνταγογράφηση των γενόσημων -που σας εξασφαλίσαμε από κοινού με το αδελφό κόμμα το ΠΑΣΟΚ- σε συνδυασμό με τη γενική κατάθλιψη, την πείνα και το κρύο, λόγω της μεγάλης θυσίας -που εσείς μόνοι σας αποφασίσατε να κάνετε, για τη σωτηρία της πατρίδας μας και σας συγχαίρω γι αυτό – σε ένα χρόνο από αυτή τη στιγμή, το τονίζω αυτό, θα έχει αποδημήσει εις Κύριον πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχων! Υπολογίστε εντωμεταξύ και πόσα εφάπαξ θα γλιτώσουμε! Και δεν σας κρύβω ότι αυτή την αναχρονιστική γάγγραινα, των εφάπαξ, που τρώει τα σωθικά των ταμείων μας, με τη δική σας θέληση, εμείς θα την καταργήσουμε!

Έτσι, όπως και σεις τώρα βλέπετε, μηδενίζονται αυτόματα οι υποχρεώσεις των ταμείων μας! Όλοι το καταλαβαίνουμε. Σήμερα η πατρίδα μας είναι στο χείλος του γκρεμού και δεν μπορεί να αναλαμβάνει τέτοιες παράλογες υποχρεώσεις! Όλοι μας έχουμε χρέος να θυμηθούμε τις θυσίες των προγόνων μας γι αυτήν την πατρίδα! Οι συνταξιούχοι μας, οι άρρωστοι, οι καρκινοπαθείς, θα «φύγουν» από αυτόν τον μάταιο και σκληρό κόσμο υπερήφανοι, γιατί θα έχουν επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον τους!

Τα ταμεία μας χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος πλέον –συνέχισε ο κ. Σαμαράς- θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα αποθεματικά τους εις το ακέραιο για την ενίσχυση των τραπεζών μας, για την ανάπτυξη της οικονομίας, για τη σωτηρία της πατρίδας! Είναι βέβαιο ότι το παραπάνω θα αποτελέσει και ένα σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων, σε συνδυασμό με τους μισθούς των 120 ευρώ, που θα προωθήσουμε άμεσα και την… ελευθερία που παρέχουμε στους εργαζόμενους να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας! Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας απέναντι στους Έλληνες και στις Έλληνιδες. Να είστε βέβαιοι ότι την Κυριακή το βράδυ το κόμμα μας θα έχει αυτοδυναμία και ότι Εγώ θα είμαι ο Πρωθυπουργός σας!

Σ’ αυτό το σημείο –συνέχισε χωρίς διακοπή ο κ. Σαμαράς- θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμη. Το ΠΑΣΟΚ με αυτήν τη μνημονιακή του πολιτική, για την οποία εμείς σαν ΝΔ είμαστε κάθετα αντίθετοι και το έχουμε αποδείξει αυτό, έκοψε -και αυτή τη στιγμή το καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό- χωρίς να πάρουμε εμείς είδηση στη κυβέρνηση, άκουσον- άκουσον τις δαπάνες για τις κηδείες των συνταξιούχων. Εμείς αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο.

Παρ’ όλο που δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για δηλώσεις –συνέχισε πάλι ο κ. Σαμαράς- δεν σας κρύβω, ότι χθες Εγώ προσωπικά επικοινώνησα με τον τρίτο γραμματέα του κ. Μπαρόζο και του ζήτησα επίμονα την άδεια οι κηδείες να γίνονται με δαπάνη των ταμείων, ομαδικά, ανά πενήντα αποβιώσαντες, για τη μείωση του κόστους και μάλιστα επέμενα και σε ατομικά φέρετρα. Ήδη του έστειλα με mail σχετικές φωτογραφίες από τη χώρα της… Ελευθερίας, τις ΗΠΑ, για να έχει σαφή εικόνα!

Επίσης, ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση που Εγώ προσωπικά έκανα, ο γ’ γραμματέας του κ. Μπαρόζο συμφώνησε σε ό,τι του ζήτησα. Σε ένα σημείο όμως είχε αντίρρηση και μου έδωσε εντολή, ώστε οι ταφές να γίνονται κάθετα και όχι οριζόντια.» Περιγράφοντας ασυναίσθητα ο κ. Σαμαράς με το χέρι του την κάθετη διεύθυνση της ομαδικής ταφής, συνέχισε: «Δεν μπορείτε να σπαταλάτε πάνω από δύο τετραγωνικά μέτρα γης μου είπε! Εγώ, όπως καταλαβαίνετε, δεν είχα, όπως τα έκανε το ΠΑΣΟΚ, κανένα άλλο περιθώριο διαπραγμάτευσης!»

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και οι συνταξιούχοι από τον ενθουσιασμό τους τον σήκωσαν στα χέρια. «Νάτος, νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός» αντήχησε σε όλο το τετράγωνο! «Νέα Δημοκρατία, νέα αρχή, νέα πορεία» φώναζαν οι συνταξιούχοι με όση δύναμη τους είχε απομείνει από τις ώρες αναμονής στην ουρά!

«Δεν θα δεχτώ ερωτήσεις» είπε τελειώνοντας και αμέσως μπαίνοντας σ’ ένα ταξί που τον περίμενε, έφυγε, αφού προκάλεσε… ρίγη ενθουσιασμού στους συνταξιούχους!
Πάντως δεν διευκρίνισε αν οι ατομικές κηδείες αποτελέσουν τεκμήριο και αν ισχύσει για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις το πόθεν έσχες!

Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Σαμαρά από το… «αντίπαλο» στρατόπεδο, από την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά, η αντίδραση υπήρξε ακαριαία.

«Εμείς είμαστε οι πρώτοι που τιμάμε τα νεκρά γηρατειά. Πρώτος ήταν ο Ανδρέας που μίλησε για τα περήφανα γηρατειά και αυτό να μην το ξεχνάμε! Όμως δεν μπορούμε να λαϊκίζουμε και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με τις δικές μας μελέτες, θα απαιτηθεί ένα δεκαεξάμηνο τουλάχιστον, για να αποδημήσουν εις Κύριον ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι και εκατό χιλιάδες καρκινοπαθείς! Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς, στο κόμμα του οποίου κάναμε την τιμή να το συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση να λέει ψέματα στον Ελληνικό Λαό! Έπειτα, η μη κυβερνητική οργάνωση, ΕΔΝΣ&Α (Εταιρία Διαχείρισης Συνταξιούχων και Ανέργων Νεκρών), που θα ιδρύσουμε αμέσως μετά τις εκλογές –θεωρούμε αυτονόητο ότι θα είμαστε κυβέρνηση και ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει πριν την κάλπη ότι σε εμάς οφείλει τη σωτηρία του- δεν είναι δυνατόν να διαχειριστεί μέσα σε ένα χρόνο ένα τόσο μεγάλο πλήθος νεκρών! Και να μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Λοβέρδος είναι αυτός που όχι μόνο ανακάλυψε την πηγή των γενόσημων αλλά και έθεσε τις…υγιείς βάσεις για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα υγείας, τους καρπούς του οποίου σήμερα γεύεται ο Ελληνικός Λαός! Και σ’ αυτόν οφείλουμε ένα μεγάλο εύγε!

Εξ άλλου η προχειρότητα της ΝΔ και το πάθος του κ. Σαμαρά για την εξουσία δεν τους επέτρεψε να υπολογίσουν και τις διακόσιες χιλιάδες ανέργων -που τρέφονται με τα λεφτά των συνταξιούχων- οι οποίοι και θα τους ακολουθήσουν στον τάφο. Άρα εμείς σαν ΠΑΣΟΚ εγγυόμαστε και τη μείωση της ανεργίας, η οποία θα είναι γεγονός, πριν καν ακόμη ξεκινήσει η ανάπτυξη!

Και κάτι ακόμη. Πριν από λίγο επικοινώνησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την βοηθό του γραμματέα της Μέρκελ και πήρε τη σχετική άδεια. Θέλουμε να τονίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνούμε κάθετα με τη ΝΔ που θέλει πάνω στους τάφους να βάλει πετραδάκια. Εμείς θα σπείρουμε γκαζόν. Για μας η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί δέσμευση! Διαφωνούμε κάθετα επίσης με τα αμερικανικού τύπου φέρετρα που πρότεινε ο κ. Σαμαράς. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις παραδόσεις μας και να παραδίνουμε τα πάντα στους ξένους», συνέχισε η κ. Γεννηματά. «Και όχι μόνο αυτό, εμείς τα φέρετρα θα τα επενδύουμε με ξύλο ακακίας. Το κίνημά μας έχει αρχές που τιμούν τον άνθρωπο.

Και μην ξεχνάτε ότι θα υπάρξει μια κατακόρυφη ζήτηση νεκροθαφτών και άλλων από συναφή επαγγέλματα. Έτσι θα έχουμε, τόνισε η κ. Γεννηματά, ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας. Και κάτι ακόμη, εμείς θα διαθέσουμε για τους συγγενείς πρώτου βαθμού πούλμαν για τη διαδρομή προς τα νεκροταφεία και αυτό να μην θεωρηθεί προεκλογική παροχή, το θεωρούμε δικαίωμα του πολίτη. Ο Πρόεδρός μας επί του θέματος θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις, στην τελευταία ανοιχτή προεκλογική μας συγκέντρωση, που θα γίνει στο Σύνταγμα μέσα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Μόνο δύο λόγια θα ήθελα να συμπληρώσω συνέχισε η κ. Γεννηματά. «Σε κάθε τάφο θα υπάρχει μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των νεκρών. Αν η τρόικα δεν εγκρίνει τη δαπάνη, τότε τα χρήματα θα πληρώνονται από το ταμείο Τσουκάτου-Τσοχατζόπουλου του κινήματός μας. Μέλη και στελέχη μας αφιλοκερδώς θα ρίχνουν χώμα στους τάφους παραδοσιακά με τα φτυάρια και όχι με μπουλντόζες και φορτωτές, που θέλει ο κ. Σαμαράς για να προωθήσει τους δικούς του εργολάβους.
Και τέλος σε κάθε κηδεία πενήντα ατόμων, επίσης αφιλοκερδώς, ο Γιώργος Νταλάρας, με εννιαμελή ορχήστρα, πριν πέσουν τα χώματα, θα τραγουδάει το «άπονη ζωή» του Σταύρου Ξαρχάκου. Live…! »

ΥΓ. Μετά από όλα αυτά, σχεδόν άμεσα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Θλίβομαι με όσα ακούω. Και ο κ Βενιζέλος και ο Σαμαράς είναι κατώτεροι των περιστάσεων και δεν κάνουν για Πρωθυπουργοί. Μόνο η Ντόρα, η αυριανή Πρόεδρος της ΝΔ και αυριανή Πρωθυπουργός, θα λύσει όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα το τραπεζικό μας σύστημα και οι επιχειρηματικοί μας κύκλοι»

Ο κ. Προβόπουλος επίσης μόλις πληροφορήθηκε τις θέσεις των δυο κομμάτων για το εν λόγω σοβαρό θέμα, κρατώντας ίσες αποστάσεις από τα συγκεκριμένα κόμματα, είπε: «Είμαι χαρούμενος. Ελπίζω να υπάρξει ρύθμιση, ώστε τα αποθεματικά των ταμείων να μεταφέρονται άμεσα στις τράπεζες, χωρίς τις τυπικές, άχαρες και χρονοβόρες διαδικασίες».

Από τον εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ για το θέμα δόθηκε η παρακάτω γραπτή ανακοίνωση. «Ο Πρόεδρός μας είναι σύμφωνος με τις θέσεις των δύο κομμάτων και θεωρεί ότι δεν έχουν μεταξύ τους ουσιαστικές διαφορές. Όμως απαιτούμε οι νεκροί από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα να θάβονται σε χωριστά νεκροταφεία από τους Έλληνες, ανά εκατό, στον τάφο να μην μπαίνει σταυρός και τα φέρετρα να είναι από νοβοπάν!»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο τέθηκε το θέμα, ενώ μιλούσε ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε: « Να, γιατί εμείς ως κόμμα, ζητάμε αντιμνημονιακή ψήφο, για να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας ευρωπαϊκή λύση».

Πριν από λίγο, έγινε επίσης γνωστή και η σχετική δήλωση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Σπύρου Χαλβατζή, έξω από το περιστύλιο της Βουλής, όπου τον συνάντησαν οι δημοσιογράφοι. «Αυτός είναι ο καπιταλισμός!», είπε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει άλλες δηλώσεις. Αναμένουμε όμως, γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.