Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν σωρεία κλοπών μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜ ηλικίας 34, 23 και 16 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, την 17.05.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή Ζωγράφου Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικής Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό που κινούταν ύποπτα σε χώρο όπου είχε λάβει χώρα κλοπή μετασχηματιστή τις προηγούμενες ημέρες.
Από τους αστυνομικούς έγινε σήμα στάσης του οχήματος, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα είχε ενοικιαστεί από τον 34χρονο για το χρονικό διάστημα όπου έλαβε χώρα η ανωτέρω κλοπή μετασχηματιστή, ενώ ο 34χρονος εντοπίστηκε την 18.05.2012 και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τις αρχές του Μαρτίου 2012, ο 34χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του, είχαν διαπράξει οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής και δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες πούλησαν σε μάντρα της Θεσσαλονίκης τον αφαιρεθέντα χαλκό δύο μετασχηματιστών έναντι του χρηματικού ποσού των (760) ευρώ περίπου.
Η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής ομάδας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 47.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.