Επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την οικονομική δυσπραγία και με την έλλειψη δυνατότητας να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε λογαριασμούς που αφορούν την καθημερινότητά τους απέστειλαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ νΆΟΥΣΑς. Στην επιστολή αναφέρουν τα ακόλουθα:
Προς
Δήμαρχο Νάουσας
Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων.
Δημοτικό Συμβούλιο

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες, στην πόλη και στα χωριά μας, έχουν φθάσει στο απροχώρητο. Η πολιτική που μέχρι τώρα εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ, με την στενή συνεργασία και τις οδηγίες πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά σε οικονομικό μαρασμό. Οι όποιες οικονομίες τους έχουν εξαντληθεί.
Η ανεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οι απολύσεις πέφτουν βροχή. Οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται. Εκατοντάδες απλήρωτοι εργάτες και αγρότες. Δεκάδες μαγαζιά κλείνουν, καταχρεωμένοι επαγγελματίες οδηγούνται στην ουρά των ανέργων, τους καταπίνουν τα μεγαλοακαταστήματα.
Τα απανωτά χαράτσια συνεχίζονται και συνδυασμένα με τη φοροληστεία έφεραν εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης. Δυσκολεύονται να εκπληρώσουν στοιχειώδεις βασικές ανάγκες.
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΔΕΗ – ΝΕΡΟ – ΔΑΝΕΙΑ – ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΝΟΙΚΙΑ κλπ

Με βάση τις νέες εξελίξεις στην υγεία
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Κοινωνικά αγαθά μετατράπηκαν σε είδη πολυτελείας και είναι αδύνατο να πληρωθούν. Σε δεκάδες οικογένειες κόβεται το ρεύμα ή μένουν χωρίς φάρμακα. Υπερήλικες, συνταξιούχοι και άτομα με ειδικές ανάγκες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία.
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καλεί εσάς και όλους του δημοτικούς συμβούλους προσωπικά να βρείτε τρόπους να διεκδικήσετε μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα απαιτούμενα κονδύλια για το νερό και άλλες υπηρεσίες που πλέον δε μπορούμε – δεν έχουμε να πληρώσουμε. Το νερό είναι φυσικό – κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα. Μπορεί και πρέπει να προσφέρεται σε μια συμβολική προσιτή τιμή.
Να μην επιβάλλετε άλλα χαράτσια και πρόσθετους φόρους στους δημότες.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας με σύνθημα οργανωμένη, μαζική, λαϊκή ανυπακοή στα χαράτσια, συνεχίζει να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων του λαού.
Οργανώνουμε και νέο συλλαλητήριο. Καλούμε σε απειθαρχία και ανυπακοή τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ζητάμε συνάντηση μαζί σας και θέλουμε να παραστούν και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.