Παιδί γονιών που πάντα βρίσκονταν και πάλευαν μέσα στην ελεύθερη αγορά(Καφέδες Γιάγκογλου) ελεύθερος επαγγελματίας και ο ίδιος, καθώς σπούδασε δασολόγος και τώρα ασχολείται με Μελέτες Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων και με ό,τι έχει να κάνει γύρω από την επιστήμη του, γαμπρός του επίσης γνωστού στη Βέροια από την επιχειρηματικότητά του Στέργιου Φαρμάκη τυροκόμου, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του ιδιωτικού τομέα και τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει. Αποφάσισε για πρώτη φορά, μετά από την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο και τις επιπτώσεις του, να ασχοληθεί με τα κοινά.  Αυτό που τον έσπρωξε στην απόφαση να πολιτευτεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου ήταν η ανάγκη να βοηθήσει την πατρίδα του, τον τόπο του και κυρίως τα νέα παιδιά που, όπως λέει, πρέπει να βγουν μπροστά και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Απαντά στις ερωτήσεις με νηφαλιότητα και ηρεμία, χαρακτηριστικό που τον διακρίνει και ως άνθρωπο, αλλά και με εμφανέστατη τη διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπό του.

 

• Είστε νεοεισερχόμενος στην πολιτική κ. Γιάγκογλου Τι ήταν αυτό που σας «ερέθισε», ώστε να αποφασίσετε να καταθέσετε διαδικτυακά αίτηση για υποψηφιότητα με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμμένου;

 

Τα μνημόνια. Αυτά που υπέγραψαν οι πολιτικοί των δύο κομμάτων και οδηγούν την πατρίδα μας στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας και στην εξαθλίωση των πολιτών και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε μας τους νέους ν’ ατενίσουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία ή να κάνουμε όνειρα. Παρακολουθώντας τις ομιλίες του Πάνου Καμένου αισθάνθηκα κι εγώ ότι έπρεπε ν’ αντισταθώ στον κατήφορο και να προσφέρω στην πατρίδα μου. Έτσι όταν είδα το κάλεσμα στο διαδίκτυο δε δίστασα να υποβάλλω αίτηση υποψηφιότητας. Σημειώνω ότι είμαι 42 χρονών και πατέρας ενός παιδιού 4 ετών και ουδέποτε ένιωσα την ανάγκη να συμμετέχω στο παρελθόν είτε σε βουλευτικές είτε σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε σαν υποψήφιος ούτε πίσω από κάποιον υποψήφιο.

 

 

• Πιστεύετε ότι όσα πρεσβεύει, διακηρύσσει και υπόσχεται ο επικεφαλής σας είναι εφικτά;

Η εθνική αντιπρόταση του κινήματος παρουσιάζει προτάσεις απλές, κατανοητές, λογικές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, οι οποίες θα οδηγήσουν την Πατρίδα μας να βρει τη χαμένη υπερηφάνεια της, να ανακτήσει την Εθνική Κυριαρχία που απεμπόλησαν τα δύο κόμματα με την υπογραφή των μνημονίων και να επαναφέρει την ψυχική ισορροπία και την οικονομική ανάπτυξη του λαού.

 

 

• Πως σχολιάζετε τα όσα λέγονται περί λαϊκισμού, τον οποίο ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιεί ο κ. Καμμένος προς άγραν ψήφων

Οι αντιπροτάσεις δεν είναι λαϊκισμός και ειδικότερα του δικού μας κινήματος γιατί είναι υλοποιήσιμες εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση. Λαϊκισμός είναι τα προεκλογικά προγράμματα των δύο μνημονιακών κομμάτων τα οποία ενώ δεν είναι υλοποιήσιμα γιατί δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από τα μνημόνια, εξακολουθούν να υπόσχονται όπως αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

 

 

• Είστε ελεύθερος επαγγελματίας και σίγουρα η οικονομική κρίση έχει πλήξει και εσάς όπως και όλους τους Έλληνες. Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις και αποφάσεις ώστε να βοηθηθεί η ελεύθερη οικονομία;

Στο πρόγραμμά μας καταθέτουμε δράσεις άμεσες (έως 6 μήνες), βραχυπρόθεσμες (6-18 μήνες) και μεσοπρόθεσμες (18-36 μήνες).

Οι άμεσες βραχυπρόθεσμες δράσεις είναι η καταγγελία των μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, η κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Λογιστικός έλεγχος του Χρέους, η Ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η αναστολή των πλειστηριασμών, το κούρεμα τραπεζικών δανείων, η προσέλκυση της ποντοπόρου ελληνικής ναυτιλίας, η μείωση του ΦΠΑ, ο επαναπροσδιορισμός του αφορολογήτου, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων, ο συμψηφισμός οφειλών και απαιτήσεων με το Δημόσιο, η κατάργηση του ειδικού τέλους φορολόγησης ακινήτων το οποίο πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που καταποντίστηκε.

Με τις δράσεις αυτές πιστεύουμε ότι η ελεύθερη οικονομία θα ξαναπάρει μπροστά. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα μικρά καθημερινά και προοδευτικά να προχωρήσουμε στα μεγάλα.

 

 

 

• Τι θα λέγατε κυρίως στα νέα παιδιά που βλέπουν τα όνειρα και τη συνέχεια της ζωής τους να γκρεμίζονται;

Τα νέα παιδιά πρέπει να βγουν μπροστά να πάρουν την τύχη τη δική τους και της πατρίδας μας στα χέρια τους και να μην αφήσουν τους προσκυνημένους πολιτικούς να μας οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή και τους πολίτες αυτής της χώρας στην εξαθλίωση. Αντίσταση στο πολιτικό κατεστημένο είναι ο δρόμος και όχι η αποχή, η αδιαφορία και η ξενιτιά.

 

 

• Ποιες είναι οι σκέψεις και οι προτάσεις σας για την Ημαθία σχετικά με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων;

Καταρχήν η Ημαθία είναι γεωργική περιοχή που κάποτε χαρακτηρίζονταν η Εδέμ της Ελλάδας. Το που κατέληξε το ξέρουμε όλοι. Διαπίστωσή μου είναι ότι ο γεωργικός τομέας έχει αφεθεί στη μοίρα του. Εννοώ ότι δεν υπάρχει κεντρικά οργανωμένη πολιτική στη γεωργική παραγωγή που να την κατευθύνει στη ζήτηση και τις ανάγκες και της εσωτερικής αλλά και των εξωτερικών αγορών και βέβαια στη μεταποίηση. Τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν και για την κτηνοτροφία. Ο τουρισμός είναι ένα δεύτερο σημαντικό πεδίο ανάπτυξης. Με την Βεργίνα και τη Μίεζα, τους καταπληκτικούς και μοναδικούς Μακεδονικούς Τάφους σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό τουρισμό, τις φυσικές ομορφιές και τους δρόμους του κρασιού, η Ημαθίας με την κατάλληλη οργάνωση και διαφήμιση μπορεί να γίνει από απλό πέρασμα που είναι σήμερα, επίσκεψη με διανυκτέρευση ή προορισμός. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι στόχοι ανάπτυξης, όπως ο αγροτουρισμός, η οικοτεχνία, η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, που για λόγους οικονομίας του λόγου δεν αναπτύσσω αλλά είναι σ’ αυτούς που έχω υπόψη μου.

 

 

• Για ποιο λόγο θα ζητούσατε από κάποιον να σας ψηφίσει;

Όπως σας έχω ήδη πει είμαι 42 χρονών και πατέρας ενός παιδιού 4 ετών. Κατεβαίνω στην πολιτική για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το παιδί μου όπως και όλα τα ελληνόπουλα να ζήσουν σε μία χώρα ελεύθερη, δημοκρατική και οικονομικά ανεξάρτητη, σε μία χώρα που σέβεται τους πολίτες της και τους επιτρέπει να έχουν όνειρα.