Βουλευτής από το 2004 και Νομαρχιακός Σύμβουλος νωρίτερα από 1994 έως το 2002 ο Τάσος Σιδηρόπουλος ξαναμπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης της βουλευτικής έδρας ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα αλλά και το κόμμα του. Στη συνέντευξη που ακολουθεί εξηγεί τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προσφύγει στο ΔΝΤ και να ακολουθήσει την πολιτική που επεβλήθη στη χώρα μας από την υπογραφή του μνημονίου.
Ακόμα στην αναφορά του στα ζητήματα που απασχολούν την Ημαθία τονίζει ότι ο πρωτογενής παράγοντας παίζει και θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά με βάση το γεγονός ότι η Ημαθία έχει πολλά πλεονεκτήματα προτείνει την επέκταση της οικονομίας και σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός.

 

1.Πώς περιμένετε να αναδιαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στην Ημαθία
στις προσεχείς εκλογές, δεδομένου και του πολιτικού κόστους που εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ από την Κυβερνητική θητεία του;

Το ΠΑΣΟΚ μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος ανέλαβε μια τεράστια ευθύνη δυσανάλογη με αυτό που του αναλογούσε. Η εγκληματική πολιτική των 5,5 χρόνων της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. οδήγησε τη χώρα σε ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν αυτούς που προσπάθησαν να δώσουν λύσεις.
2.Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς σας και ποια κριτήρια του ψηφοφόρου θα την αναδείκνυαν νικηφόρα;

Έμαθα να έχω μια ειλικρινή και έντιμη σχέση με τους πολίτες του Νομού, ποτέ μου δεν μπήκα στον πειρασμό των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Σεβάστηκα την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Μπήκα μπροστά σε όλα τα προβλήματα του Νομού και έδωσα αγώνα για τα συμφέροντα της περιοχής μας. Είμαι στην πολιτική για να υπηρετήσω το Νομό μας και τους συμπολίτες μας και όχι για να πλουτίσω.

3.Ποια η πρόβλεψή σας για τη «νέα σελίδα» του Κινήματος, στη μετέπειτα πορεία του μετά την εκλογή Βενιζέλου;

Ο νέος πρόεδρος του κινήματος έχει μια σπάνια ευφυΐα και μεγάλες ικανότητες. Είναι βέβαιο πως θα βάλει σε μια νέα τροχιά το ΠΑΣΟΚ και θα βοηθήσει καταλυτικά τη χώρα μας να κάνει σημαντικά βήματα προόδου.

4.Πιστεύετε ότι η ουσιαστική αυτοκριτική που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά λάθη πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τη διακυβέρνησή του, θα μπορέσει να μεταστρέψει το αρνητικό πολιτικό κλίμα εις βάρος του;

Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας μας σε πρωτοφανείς και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Σίγουρα στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν και λάθη. Η αναγνώριση των λαθών και η αυτοκριτική πιστεύω πως θα εκτιμηθεί από τους πολίτες.

5. Μιάς που εκλέγεστε τα τελευταία χρόνια από τις αγρο-παραγωγικές κυρίως τάξεις των ψηφοφόρων της Ημαθίας, πώς πιστεύετε πως θα μπορούσαν να διαχειριστούν τα καίρια προβλήματά τους με κορυφαία την απαξίωση των προϊόντων και την τιμολόγησή τους; Πώς βλέπετε συνολικότερα το μέλλον της Ημαθίας και σε ποια ζητήματα θα ‘πρεπε κατά τη γνώμη σας να δοθεί έμφαση προς επίλυση;

Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και σίγουρα τόσο οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις όσο και οι ιδιώτες εξαγωγείς μπορούν να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο. Όμως πρέπει να στηριχτούν πάνω σε υγιείς βάσεις και σε συνεργασία με τους παραγωγούς σεβόμενοι τον αγώνα τους. Η Ημαθία στήριξε την ανάπτυξή της κυρίως στον πρωτογενή τομέα. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες λόγω εδαφοκλιματολογικών συνθηκών , ικανών και με μεράκι παραγωγών και βιομηχανιών που αξιοποιούν και προωθούν τα παραγόμενα προϊόντα. Επίσης, μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Η Ημαθία έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο αξιοποιώνας τη φυσική της ομορφιά , τους αρχαιολογικούς χώρους και τις τουριστικές της υποδομές.