Τι είπαν οι υποψήφιοι βουλευτές

 

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για την Ημαθία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Βέροια, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος της πλ. Αγ. Αντωνίου, από το Γραμματέα Αστέριο Παπαστεργίου.

Το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ απαρτίζουν οι ήδη τρεις εκλεγμένοι βουλευτές από τις προηγούμενες εκλογές του 2009, κ.κ. Θανάσης Γικόνογλου, Άγγελος Τόλκας και Τάσος Σιδηρόπουλος (δεν παρέστη στην παρουσίαση λόγω απουσίας του εκτός νομού) καθώς και τρεις νέες γυναικείες υποψηφιότητες και εν προκειμένω οι κ.κ. Θούλη (Χρυσάνθη) Σιδηροπούλου – Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Τριανταφυλλιά Καρανικολοπούλου και Δώρα Μπαλτατζίδου – Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας.

 

ΑΣΤ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΣ»

Για ανανεωμένο τοπικό ψηφοδέλτιο με νικηφόρα προοπτική έκανε λόγο στη σύντομη εισήγησή του ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτήρισε την παρούσα προεκλογική περίοδο μια ευκαιρία για αποκατάσταση των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο, δια της ουσιαστικής – όπως είπε – συγνώμης, όπως εκφράστηκε δια στόματος του νέου Προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου, για τα λάθη του άμεσου και έμμεσου παρελθόντος αλλά και ένα σύντομο και περιεκτικό χρονικό διάστημα για τη γνωστοποίηση των πολιτικών θέσεων του κινήματος για την επόμενη μέρα των εκλογών, για την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα.    «…Στοχεύουμε μέσα από αυτή την προεκλογική περίοδο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να βγούμε πρώτο κόμμα και στην Ημαθία. Αιχμή του δόρατος για αυτό είναι το ψηφοδέλτιό μας, ένα ψηφοδέλτιο νίκης που έχει τα εξής πολιτικά χαρακτηριστικά: Πρώτον είναι ανανεωμένο κατά 50% και νομίζω αυτό είναι κάτι το σημαντικό. Δεύτερον έχει γεωγραφική εκπροσώπηση και από τους τρεις Δήμους της Ημαθίας και τρίτον εκφράζει την κοινωνία όσον αφορά και τα δύο φύλα. Έχουμε τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες και με αυτό το ψηφοδέλτιο εκτιμούμε ότι θα πάμε μπροστά, ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές, με την έννοια της πρωτιάς την Ημαθία, για να ενωθούν όλες οι δυνάμεις και να βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στην επικράτεια. Και αυτό όχι για να κατακτήσουμε κάποια αυτοδυναμία αλλά για να παίξουμε τον πρώτο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του μέλλοντος…», είπε ο κ. Παπαστεργίου μεταξύ άλλων.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 

Ακολούθως, οι υποψήφιοι βουλευτές, πλην του απόντος Τάσου Σιδηρόπουλου, δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής:

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ
«…Είναι σίγουρο ότι περνάμε ίσως τις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Όπως όλοι κι εγώ πιστεύω ότι αυτές τις στιγμές πρέπει να δείξουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε για τη σωτηρία της πατρίδας. Αυτό είναι το σκεπτικό της παρουσίας μου και σε αυτό το ψηφοδέλτιο, μετά την πρώτη εκλογή μου ως βουλευτής το 2009.
Πιστεύω ότι θα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε όλες τις κινήσεις, τις σκέψεις και τα επιχειρήματα που θα προτάξει η παράταξη μας για το μέλλον της χώρας. Θέλω να πω ότι πολλές φορές συναισθηματικά δεν αισθάνομαι καλά γιατί ξέρω τι έχει τραβήξει ο ελληνικός λαός, όπως κι ο Ημαθιώτικος λαός και τι συνεχίζει να τραβάει. Επίσης όμως ξέρω ότι αν δε γινόταν αυτά τα οποία έχουν γίνει, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Το μέγεθος λοιπόν του αρνητικού δεδομένου δεν μπορούμε να το περιγράψουμε και δεν πρόκειται κανείς να το περιγράψει αλλά είναι σίγουρο ότι διαφορετικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και οι συνέπειες πολύ πιο οδυνηρές για όλους…».

 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«…Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρό μας Βαγγέλη Βενιζέλο για την τιμή που μου έκανε να μπω στο ψηφοδέλτιο. Όπως πάντα, εδώ και είκοσι χρόνια, σαν στρατιώτης σε αυτό το Κίνημα, έτσι και τώρα, θα προσπαθήσω για ό,τι καλύτερο. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο, στη δύναμη και τη θέληση για ένα καλύτερο αύριο…».

 

ΔΩΡΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ

«…Συμμετέχοντας στην Αυτοδιοίκηση, από τη θέση της αντιπολίτευσης, με τελευταία κορύφωση την τιμή που μου έκαναν οι πολίτες αναδεικνύοντας με πρώτη Περιφερειακή Σύμβουλο στο νομό, εδώ και τριάντα χρόνια στηρίζω από την πρώτη γραμμή των αγώνων το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θέτοντας τον εαυτό μου στρατευμένο σε αυτή τη μεγάλη ιδέα, γνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που περνά η χώρα.
Είναι οι κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση, πιστεύω όμως ότι με τη συμμετοχή όλων μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ για την αναδιοργάνωση της χώρας και την ανασυγκρότηση του Κινήματος.
Θα παλέψω και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προστατέψουμε τις θυσίες του λαού που έκανε και δεν είχε υποχρέωση να κάνει. Με ένα δίκαιο και ασφαλή τρόπο πιστεύω ότι θα πρέπει να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μια ανάπτυξη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και αξιών…».

 

ΘΟΥΛΗ (ΧΡΥΣΑΝΘΗ) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
«…Η συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες διέπεται από αρχές και αξίες και από την διαχρονική στάση του Κινήματος, της δημοκρατικής παράταξης. Η συμφωνία αυτή συμπυκνώνεται στο ότι το μέλλον και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως επίσης η Ελλάδα η ίδια είναι αδιαπραγμάτευτη.
Την πορεία του καθενός μας τη γνωρίζετε, είμαστε γνωστοί χρόνια τώρα.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση. Η κρίση που περνάει η χώρα μας αφορά όλους και είναι προφανώς πρώτα μια πολιτική κρίση, μια κρίση ηθικής, πολιτισμική, κοινωνική, όπως  και πνευματική. Αυτήν την πολλαπλή κρίση όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με αγώνα και με αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο αποτελεί συστράτευση σε αυτό τον αγώνα…».

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ

«…Η Ελλάδα έχει περάσει και περνάει μια ιδιαίτερα μεγάλη κρίση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μας κράτησαν πίσω, δυστυχώς, στις επαφές μας με τους συμπολίτες μας. Περνάμε μια κρίση, γιατί το προηγούμενο διάστημα και κυρίως αναφέρομαι σε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες στην Ελλάδα, έγιναν λάθη που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια είχαμε δυο επιλογές: Από τη μια πλευρά ήταν η χρεοκοπία, η κατάρρευση, η διάλυση και από την άλλη, η προσπάθεια να σωθεί η χώρα, να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις βασικές μας ανάγκες, αυτό που ο πολίτης ήθελε, να μη χαθεί η πορεία μας, η προοπτική μας.
Προσπαθήσαμε με πολλές απώλειες κι αν θέλετε και με νέα λάθη και καθυστερήσεις και πολλές φορές όχι με πετυχημένες επιλογές. Σήμερα, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, οι πολίτες έχουν να επιλέξουν συγκεκριμένα πράγματα, ανάμεσα στην επιλογή ευθύνης ή την επιλογή ανευθυνότητας, αν και υπάρχουν πολλά κόμματα που εκφράζουν και πάρα πολλές απόψεις, υπάρχουν ακόμη και κόμματα που ζητούν να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωσή και το ευρώ. Στην Ημαθία είχαμε έργα τα οποία πετύχαμε και κερδίσαμε για τον τόπο. Αναφέρομαι στα νοσοκομεία, σε δρόμους, σε έργα που δεν χάθηκαν, για τα οποία προσπαθήσαμε, όπως επίσης στον τουρισμό και τη γεωργία. Ζητάμε λοιπόν από τους πολίτες να μας κρίνουν πολύ αυστηρά. Οι Έλληνες κατηγορούν σήμερα το πολιτικό σκηνικό, το πολιτικό προσωπικό για αδυναμία ή και ανικανότητα. Οφείλουν λοιπόν με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα να επιλέξουν αυτούς οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ημαθία αλλά και όλη την Ελλάδα στο στίβο της πολιτικής την επομένη των εκλογών…».

 

Κωστής Χαλάτσης