Κινδύνεψε να μείνει χωρίς νερό η Τοπική Κοινότητα Παλατιτσίων

 

Άγνωστοι δράστες ξήλωσαν και έκλεψαν μετασχηματιστή του δικτύου της ΔΕΗ που εξυπηρετεί μια από τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΒ στην Τοπική Κοινότητα Παλατιτσίων, το βράδυ της Παρασκευής 20 Απριλίου.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή την επομένη το πρωί, μετά από τον καθιερωμένο έλεγχο, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Απόστολο Κακαγιάννη ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Λόγω του γενικότερου προβλήματος που υπάρχει σε όλη τη χώρα με τις κλοπές μετασχηματιστών,  η αντικατάστασή τους από την ΔΕΗ διαρκεί αρκετούς μήνες και το χωριό ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτριος Δάσκαλος  «Διαστάσεις επιδημίας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ημαθία, έχουν λάβει τα κρούσματα κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ με τους οποίους λειτουργούν αρδευτικές και υδρευτικές γεωτρήσεις. Οι αγρότες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μην έχουν πόσιμο νερό αλλά και βλέπουν τη σοδειά τους να καταστρέφεται επειδή δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα φύλαξης των γεωτρήσεων καθώς η παραβατικότητα κάποιων έχει ξεπεράσει κάθε όριο το τελευταίο διάστημα και , ιδιαίτερα τελευταία, η δράση των «κυνηγών» χαλκού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν παρατηρηθεί σε εγκαταστάσεις απομονωμένων αγροτικών περιοχών, όπου οι δράστες λεηλατούν το δίκτυο της ΔΕΗ χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Η Επιχείρηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν να αποτρέψει τις παραπάνω κλοπές και να περιφρουρήσει την περιουσία των κατοίκων του Δήμου μας, φυσικά με την βοήθεια όλων των Δημοτών, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση  για την επιτυχή αντιμετώπιση παρόμοιων κλοπών. ».