Στελεχώνουν Υπηρεσίες Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πιστοποιητικών σπουδών σε είκοσι δύο (22) Αστυνομικούς που στελεχώνουν Υπηρεσίες Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και συμμετείχαν στο πρώτο από τα πέντε σεμινάρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών 2007-2013, υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων έτους 2010 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, με τίτλο: «Εκπαίδευση προσωπικού από Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης».

Οι ανωτέρω παρακολούθησαν το κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης του προγράμματος FRONTEX και εκπαιδεύτηκαν από διδάσκοντες καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  εμπειρογνώμονες – στελέχη του Οργανισμού της FRONTEX, το Νομικό Σύμβουλο του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., υπεύθυνους από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Θεσσαλονίκης καθώς και Εμπειρογνώμονες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το χρονικό διάστημα από 02-04-2012 έως 12-04-2012.

Τα πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες Αστυνομικούς απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ο οποίος στην ομιλία του προς τους αποφοιτούντες σπουδαστές αναφέρθηκε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, το άμεσο και επιβεβλημένο μήνυμα που η κοινωνία απευθύνει στην Αστυνομία σήμερα και κυρίως σε εσάς που είστε στην πρώτη γραμμή και ασχολείστε με την λαθρομετανάστευση είναι να γίνουμε καλύτεροι, ουσιαστικότεροι και αποτελεσματικότεροι, υλοποιώντας της αποστολή μας με γνώμονα τις Αρχές του Κράτους Δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

Καθήκον μας, ως Ελληνική Αστυνομία, σε αυτήν την κρίσιμη για τη Χώρα μας περίοδο, που η ασφάλεια αναδεικνύεται πολύτιμο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα είναι, μέσα από τη δράση μας, να συμβάλουμε και εμείς στο χτίσιμο μιας κοινωνίας με ασφάλεια που παράγει, προοδεύει και ευημερεί. Μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και ανθρωπιάς. Μιας Χώρας που θα είναι χώρος ειρήνης, ελευθερίας, δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Στον αγώνα αυτό της Πολιτείας, όλα τα στελέχη του Σώματος με ύψιστο αίσθημα ευθύνης πρέπει να υπηρετούν με επαγγελματισμό το καθήκον τους για τη διασφάλιση της νομιμότητας, την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και την ασφάλεια των πολιτών.

Είμαι βέβαιος ότι το διδακτικό προσωπικό, με πλούσια εμπειρία στο αντικείμενό του, σας έδωσε όλες εκείνες τις εκπαιδευτικές δεξιότητες, τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία, τα οποία αξιοποιώντας τα στην πράξη καθημερινώς θα πετύχετε στην αποστολή σας και θα είστε αποτελεσματικότεροι.

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία μας. Σας εύχομαι η μελλοντική σας πορεία, οικογενειακή και επαγγελματική να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και προκοπή.

Το προσωπικό της Σχολής και εγώ προσωπικά ευχόμαστε οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα να γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με το Αναστάσιμο μήνυμα για αγάπη και ελπίδα, ώστε να ξεπεράσουμε τον ατομικό και κοινωνικό Γολγοθά που βιώνουμε ο καθένας από μας μέσα στην κοινωνία των πολιτών ώστε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές με ανθρωπιά και ευημερία, όπου διακρίνεται το φιλότιμο και το μεράκι για δημιουργικότητα. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους μας».