Στο Λουξεμβούργο βρέθηκε, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. Σκοπός της επίσκεψης υπήρξε η επαφή με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σχετικά με το Επενδυτικό Σχέδιο που έχει καταρτίσει ο δήμος.

Συγκεκριμένα,  η κα Ουσουλτζόγλου συνοδεία της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του δήμου, Κλεοπάτρας Θεολογίδου, συναντήθηκε με κλιμάκιο της ΕΤΕπ για τον καθορισμό των τελικών λεπτομερειών του Επενδυτικού Σχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος, που ξεκίνησε δυο χρόνια πριν, περιλάμβανε αποκλειστικά τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στην εμβέλεια του Καποδιστριακού Δήμου Βέροιας.  Για το λόγο αυτό, η συνάντηση κυρίως αφορούσε την ένταξη επίσης στο πρόγραμμα έργων ανταποδοτικής ωφέλειας, για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του νέου διευρυμένου δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Δήμαρχος δήλωσε:  «Η παρουσία μου σήμερα εδώ συνδέεται με την εκ νέου ενεργοποίηση των διαδικασιών του Επενδυτικού Προγράμματος, διαδικασίες που είχαμε «παγώσει» ώστε, σε καμία περίπτωση, να μη θεωρηθεί ότι δεσμεύουμε την όποια Δημοτική Αρχή θα προέκυπτε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ένταξη στο Επενδυτικό πρόγραμμα έργων, τα οποία σχετίζονται με την ευρύτερη ανάπτυξη των περιοχών που ενώθηκαν με το Δήμο Βέροιας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα μας. Κατά συνέπεια, η δέσμευση μας για ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο του Καλλικρατικού δήμου ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται».

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, η Δήμαρχος πρόκειται να λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Urbact», που φέτος πραγματοποιείται στην πόλη της Λιέγης στο Βέλγιο, με θέμα τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η κα Ουσουλτζόγλου, ως κεντρική ομιλητής του συνεδρίου, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το μοντέλο αντιμετώπισης της κρίσης που εφάρμοσε ο Δήμος Βέροιας, για το οποίο η Βέροια επιλέχτηκε από το πρόγραμμα μέσα στις 10 Ευρωπαϊκές πόλεις (από ένα σύνολο 255 πόλεων), που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στην οικονομική κρίση.  Στο «στρογγυλό τραπέζι» του συνεδρίου, θα συμμετέχουν επίσης ο Δήμαρχος της Γκιζόν (Ισπανία) και εκπρόσωποι των πόλεων Ρότερνταμ (Ολλανδία), Δουβλίνου (Ιρλανδία) και Ταλίν (Εσθονία).