«Δε θα σταματήσω να επαναλαμβάνω ότι διαθέτουμε το καλύτερο τουριστικό προϊόν του κόσμου. Για να το προωθήσουμε όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρειαζόμαστε επαρκή μέσα χρηματοδότησης, αλλά και  διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια» σημείωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  ως «τιμώμενη περιοχή» στην 19η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα, που  πραγματοποιήθηκε από  τις 21 έως τις 24  Μαρτίου 2012.

             «Δεν μπορούμε  να ανταγωνιστούμε τις άλλες χώρες, με τόσους λίγους οικονομικούς πόρους και τόσους πολλούς  ελεγκτικούς και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς να περιορίζουν τον σχεδιασμό μας. Ας μας δώσουν επιτέλους ελευθερία κινήσεων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να προβάλουμε  όπως πρέπει την ακαταμάχητη τουριστική εικόνα και ταυτότητά μας» συνέχισε  ο Δ. Ψωμιάδης.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη διάθεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την καλύτερη δυνατή προβολή του τουριστικού προϊόντος της ΠΚΜ.  «Σε μια μεγάλη τουριστική έκθεση όπως αυτή της Μόσχας, παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, καταβάλαμε τιτάνια προσπάθεια με στόχο να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης» επεσήμανε ο Δ. Ψωμιάδης αναφερόμενος στις επαφές που πραγματοποίησαν  ο ίδιος ως επικεφαλής και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της ΠΚΜ με τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας καθώς και στην προβολή της ΠΚΜ στα ρωσικά ΜΜΕ μέσω συνεντεύξεων και αφιερωμάτων. Η παρουσία της ΠΚΜ στην έκθεση πλαισιώθηκε από την προώθηση εκλεκτών τοπικών γεωργικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και από μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, αποτελούμενα από Έλληνες της Ομογένειας στη Ρωσία.