Η  22 Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια ημέρα Νερού», την ημέρα αυτή οι περισσότεροι ειδικοί και μη, αναφέρονται στα προβλήματα και τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό το αγαθό και καλώς πράττουν. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) εφέτος επιλέγει να μην αναφερθεί σε τέτοιου είδους θέματα, αυτά θεωρεί ότι τα εξαντλεί με άλλες δράσεις, όπως τις επισκέψεις που δέχεται όλο το χρόνο στις εγκαταστάσεις της. Εφέτος επιλέγει να τιμήσει το αγαθό του νερού κοντά στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί συνειδητοί καταναλωτές και προστάτες του.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Νερού o Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΥΑΒ κ. Γεώργιος Μαυρίδης και ο Χημικός κ. Ιωάννης Παντερμαράκης θα βρίσκονται στο 3ο δημοτικό σχολείο του Μακροχωρίου και στο 4ο δημοτικό σχολείο της Βέροιας, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά και τους δασκάλους τους για το πόσιμο νερό και τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε την ποιότητά του. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση και εξέταση ορισμένων φυσικοχημικών ιδιοτήτων του νερού, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού από το χημείο της επιχείρησης.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ

Δημήτριος Δάσκαλος

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.