Αυτός ήταν ο τίτλος της δράσης που ξεσήκωσε το περιαστικό άλσος της Βέροιας με τις ενθουσιώδεις φωνές των μικρών προσκόπων του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βέροιας, που αθλήθηκαν παίζοντας paintball ( ή κατά το ελληνικότερο Χρωματοσφαίριση!).  Το Paintball συμπεριλαμβάνεται στον Τομέα Σωματικής Αγωγής ως Αναγνώριση Προσωπικής Δημιουργίας για κάθε παιδί που το εξασκεί σε τακτική βάση.

Η Χρωματοσφαίριση είναι ένα σπορ δράσης που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση.  Συνδυάζει τη φυσική άσκηση, με το παιχνίδι στην ύπαιθρο και τη βελτίωση της συγκέντρωσης του αθλητή, τόσο κατά την αναζήτηση του “στόχου” όσο και κατά τη σκοποβολή. Επιπλέον προωθεί και τη συνεργασία ομάδων, τη δημιουργικότητα στην κατάστρωση μιας στρατηγικής, ενώ ενθαρύνει και την λήψη πρωτοβουλίας από τους παίκτες και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση όσων συμμετέχουν.

Ένα σημαντικό στοιχείο αποτελεί η ασφάλεια σε κάθε προσκοπική δράση. Τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που μας έδωσε ο Εξωτερικός Συνεργάτης, παιδιά κι ενήλικες απολαύσαμε 2 ώρες έντονης δράσης μα και ξεγνοιασιάς, μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη Κυριακή.