Λ. Τσαβδαρίδης: Η ΔΕΥΑΒ θα παραμείνει δημοτική επιχείρηση

Υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του. Επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΒ, την Τεχνική Υπηρεσία, την ΚΕΠΑ και τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, όπου και μίλησε με το προσωπικό.
Επισκεπτόμενος την ΔΕΥΑΒ, ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε λόγο για σκόπιμη παραπληροφόρηση από την απερχόμενη Δήμαρχο σχετικά με τους εργαζόμενους και την ίδια την δημοτική επιχείρηση. Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους τις προθέσεις του συνδυασμού του και δεσμεύτηκε, γι άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να μετοχοποιηθεί ή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΒ τονίζοντας:
«Η δύναμη της ΔΕΥΑΒ, όλα τα χρόνια της λειτουργίας της δεν ήταν οι διοικήσεις της αλλά οι εργαζόμενοί της. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται. Αυτοί που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για μια ΔΕΥΑΒ μεγάλη και δυναμική είναι οι εργαζόμενοι. Εμείς, ως επόμενη δημοτική αρχή, θέλουμε τους εργαζόμενους άμεσους συνεργάτες στην επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν σήμερα στην επιχείρηση». Και ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΥΑΒ θα παραμείνει δημοτική επιχείρηση και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις δουλειές τους με ό,τι ισχύει γι αυτούς μέχρι σήμερα, όπως επίσης και ότι θα διατηρηθεί – σε συνεργασία με τους εργαζόμενους – ο κοινωνικός σκοπός και τα κοινωνικά τιμολόγια της επιχείρησης τα οποία δεσμεύτηκε να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να παρέχεται προς τους πολίτες το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών και, κατά το δυνατόν, βελτιωμένο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, όπου συζήτησε με μέλη της διοίκησης τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο με σημαντικότερο το πρόβλημα της στέγης. Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δεσμεύτηκε να εξετάσει ο συνδυασμός του το θέμα της παραχώρησης της οικίας Χατζίκου, για να διαμορφωθεί σε στέγη του συλλόγου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Καλλιθέα όπου μίλησε σε κατοίκους, ενώ είχε και συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή.
Σε ομιλία του στον Προμηθέα ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας, όπως είχε υποσχεθεί η απερχόμενη Δήμαρχος και τόνισε: «Εμείς δεν θα αρκεστούμε σε λόγια, αλλά θα προχωρήσουμε σε έργα. Η κατασκευή της εκκλησίας, αφού επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, είναι στις προτεραιότητές μας, όπως και η διαπλάτυνση της οδού Ακροπόλεως και η οδική σύνδεση με το Πανόραμα. Ακόμη, η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για την προστασία των δημοτών που κατοικούν εκατέρωθεν του δρόμου από την ηχητική ρύπανση, αλλά και η δημιουργία Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στην περιοχή».
Στις ομιλίες του στην Καλλιθέα και στον Προμηθέα ο υποψήφιος Δήμαρχος ανάπτυξε τον σχεδιασμό του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή» για την κοινωνική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στο νέο Δήμο Βέροιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά σημεία όπως η σύσταση ειδικού ταμείου αρωγής για τους ανασφάλιστους δημότες, η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου, η δημιουργία μόνιμης στέγης για παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά, η ενίσχυση των προγραμμάτων σίτισης και στέγασης απόρων δημοτών, η στήριξη των ΑμΕΑ και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η δημιουργία νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο, η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των υπαρχόντων κοινωνικών δομών.