Το έργο της ανακατασκευής του υπάρχοντος δημοτικού σχολείου Βεργίνας και της προσθήκης νέων αιθουσών εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου, η Αντινομάρχης κ. Ιακωβίδου, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Ν.Α. Ημαθίας, στελέχη της Εκπαίδευσης κ.α.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης τόνισε ότι με το έργο αυτό η Βεργίνα αποκτά ένα σχολείο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας της. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια της τετραετίας του στο Δήμο, σχολιάζοντας ότι έγιναν έπειτα από σχεδιασμό και άριστη συνεργασία με το Δήμο Βεργίνας. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ήδη έτοιμα προς δημοπράτηση τα Νηπιαγωγεία της Βεργίνας και των Παλατιτσίων. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια κατασκευή του έργου, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εγκαινιαστούν και άλλα χρήσιμα έργα της Νομαρχίας σε όλο το Νομό.

Θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του Νομάρχη εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βεργίνας για τα έργα που υλοποιήθηκαν στο Δήμο. Το σχολείο της Βεργίνας (1 εκατ. ευρώ), το σχολείο της Συκιάς (300.000), την αγροτική οδοποιία (1,3 εκατ.) κ.α. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος τίμησε το Νομάρχη με την απονομή αντιγράφου της χρυσής λάρνακας και τον όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γκόγκος και ο Διευθυντής Α΄βάθμιας κ. Διαμαντόπουλος.

Το έργο

Το έργο αφορά την ανακατασκευή του παλιού σχολείου με επεμβάσεις, αλλαγή στη διαρρύθμιση και αντικατάσταση των Η-Μ εγκαταστάσεων, καθώς επίσης την προσθήκη νέων αιθουσών σε νέο διώροφο κτίριο. Στο υπάρχον κτίριο έγιναν εργασίες στις δύο αίθουσες διδασκαλίας, στην αίθουσα ολοήμερου, στην αίθουσα πληροφορικής, στην αίθουσα ενισχυτικής διδασκαλίας και στο γραφείο του Διευθυντή. Στο νέο κτίριο κατασκευάστηκαν πέντε αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων, κυλικείο, λεβητοστάσιο κ.λπ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.060.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα σχολικής στέγης της Νομαρχίας.