Από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας είχε από τον Δεκέμβριο του 2011 συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Όθωνα και επιτελείς του Υπουργείου για το θέμα της φιλοξενίας νέων εκπαιδευόμενων πυροσβεστών.

Ο κος Τόλκας στις συναντήσεις του τόνισε ιδιαιτέρως την σημασία της φιλοξενίας τόσων ατόμων, τη δυνατότητα που παρέχει η Σχολή Αστυφυλάκων και όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας ώστε να επιλεγεί ως τόπος εκπαίδευσης των νέων πυροσβεστών.

Σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κος Μπονάτσος (φωτο) ενημέρωσε τον βουλευτή για τις λεπτομέρειες της εκπαίδευσης που ξεκινάει το επόμενο διάστημα, τη λειτουργία δύο σχολών σε όλη τη χώρα, τη διάρκεια των σπουδών και σχετικά ζητήματα.

Ο Άγγελος Τόλκας ευχαρίστησε την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για αυτήν την εξέλιξη και για την συνεργασία και δήλωσε ότι:

“Μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση πυροσβεστών στη Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων. Αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας γιατί θα φιλοξενηθούν για ένα τετράμηνο όχι μόνο οι 300 νέοι εκπαιδευόμενοι αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα δώσουν ανάσα κοινωνική και οικονομική στον τόπο μας”.