Σε συναντήσεις για κατάθεση προτάσεων και επίλυση ζητημάτων που αφορούν στα χιονοδρομικά κέντρα συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας (ΕΧΚΕ), υπό τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Παππά.
Συγκεκριμένα, είχαν συνάντηση εργασίας και υποβολή προτάσεων με στελέχη του γραφείου του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Νικητιάδη Γ. για το νομοσχέδιο που αφορά στον τουρισμό υπαίθρου. Οι προτάσεις αφορούν στη διαδικασία πιστοποίησης των δραστηριοτήτων που υπάρχουν στα ΧΚ και κατάρτισης των απασχολουμένων σε αυτά, όπως δάσκαλοι σκι, πιστέρ οδηγοί βουνού, κλπ. Ταυτόχρονα η ΕΚΧΕ πρότεινε να συμπεριληφθεί στις διατάξεις η λειτουργική αδειοδότηση των κέντρων με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η Ένωση ενημερώθηκε επίσης ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά της για παράταση της έκδοσης του σήματος λειτουργίας των ΧΚ, η οποία είναι υπό δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών σε ζητήματα αρμοδιότητας της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Φώφης Γεννηματά, όπως το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε ΧΚ, ο προγραμματισμός προσλήψεων, οι ειδικότητες και η άρση του περιορισμού των προσλήψεων κατά 50% που ισχύει σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, για το οποίο η κ Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι θα επιλυθεί.