Επαναπροκήρυξη της μελέτης έργου που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία του Τριποτάμου, επί του συνολικού ποσού των 100.000 ευρώ που αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ποσού που αποτελεί παλιότερη χορηγία της ΔΕΗ (το 2009) εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της.

Πιο συγκεκριμένα μετά από απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν εγκρίθηκε η επιτροπή που ορίστηκε από το Δήμο για τη διαχείριση τμήματος αρχικά (62.000 ευρώ) του παραπάνω ποσού, λόγω διαπίστωσης λαθών που αφορούν στην καθυστέρηση αφενός αποδοχής του ποσού για δύο χρόνια σχεδόν, από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφετέρου στην καθυστέρηση συγκρότησης της σχετικής δημαρχιακής επιτροπής διαχείρισης. Ο Απόστολος Νεστορόπουλος, κατά την τοποθέτησή του επί του θέματος, επέρριψε ευθύνες αργοπορίας στο Δημήτρη Δάσκαλο τον οποίο χαρακτήρισε ως τότε υπεύθυνο με την ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου για τη διεκπεραίωση του ζητήματος, κατά την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής.

«…Εγκρίθηκε αφενός το ποσό και δεν προχώρησε το έργο. Πρώτα να γίνει προεκτίμηση της αμοιβής, να δημοπρατηθούν τα τεύχη και έπειτα να ξανά προκηρυχθεί η μελέτη…», πρότεινε ο κ. Νεστορόπουλος.  Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης πρότεινε ή να συνεχιστεί η διαδικασία ως έχει αλλά με τη συγκρότηση άλλης επιτροπής ή να επαναπροκηρυχθεί η μελέτη, κάτι που πλειοψηφικά επικράτησε.

 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης ήταν και η έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για σύνταξη φακέλου ανέγερσης Μουσικού σχολείου. Η Οικονομική Επιτροπή εισηγήθηκε τελικώς την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες, ενώ εντάσεις προκλήθηκαν μεταξύ των μελών της για τον αρμόδιο ρόλο των τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου που θα μπορούσαν οι ίδιοι – όπως ειπώθηκε – κυρίως  από τους Χρήστο Τσιούντα και Απόστολο Νεστορόπουλο, να αναλάβουν τη σύνταξη του σχετικού φακέλου.
«…Έχει ο Δήμος πολύ καλούς υπαλλήλους και τοπογράφους και αρχιτέκτονες και όσους άλλους χρειαστούν για τη σύνταξη του φακέλου ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου. Να μην ανατεθεί σε ιδιώτες…», είπε ο κ. Νεστορόπουλος χαρακτηριστικά.
«…Πρέπει να γίνει τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα από την Τεχνική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Αν το έργο ανατεθεί σε τοπογράφο του Δήμου θα καθυστερήσει 8 μήνες τουλάχιστον. Ενώ αν ανατεθεί σε ιδιώτες σε δύο μήνες το πολύ θα είναι έτοιμο…», απάντησε ο Δημήτρης Δάσκαλος. «…Αλλάξτε νοοτροπία και αξιοποιήστε τους υπαλλήλους σας…», ανταπάντησε ο κ. Νεστορόπουλος.

 

Να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βέτα Αρχοντάκη ανακοίνωσε ότι τη Νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη της Βέροιας θα την αναλάβει τελικώς η Περιφέρεια, κάτι για το οποίο η Δημοτική Αρχή δέχτηκε έντονη κριτική από τα αντιπολιτευόμενα μέλη της Επιτροπής, ως προς την έλλειψη ικανότητας της – όπως παρατήρησαν – να  φέρει το έργο εις πέρας κατά τη μέχρι τώρα θητεία της.

 

Κωστής Χαλάτσης