Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την 08-05-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College – CEPOL) με θέμα: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαδικτυακών Σεμιναρίων». Η δραστηριότητα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 05-05-2015 έως 08-05-2015, με τη συμμετοχή είκοσι πέντε (25) Ανώτερων Αξιωματικών – Στελεχών των Αστυνομιών και εμπειρογνωμόνων, από Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία, και Τσεχία) και του Οργανισμού Frontex.
Υπεύθυνο για την κατάρτιση και υλοποίηση του προγράμματος ήταν το τμήμα CEPOL του Επιτελείου της Αστυνομικής Ακαδημίας σε συνεργασία με τη Γραμματεία της CEPOL και εμπειρογνώμονες από την Ιταλία, την Γαλλία και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Γενικός εκπαιδευτικός σκοπός του σεμιναρίου ήταν, οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να σχεδιάζουν, υλοποιούν και να διοργανώνουν διαδικτυακά σεμινάρια με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων παρουσιαστών, για την εκπαίδευση αστυνομικών των Κρατών Μελών της Ε.Ε..
Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επιμορφωθούν από έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College – CEPOL) και με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί στόχοι έδωσαν στους συμμετέχοντες τις κάτωθι δυνατότητες:
1. Αναγνωρίσει θεματικές ενότητες κατάλληλες να αναπτυχθούν με τη χρήση διαδικτυακών σεμιναρίων
2. Οργανώσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες και τα εκαπιδευτικά εργαλεία της CEPOL
3. Προωθήσει το διαδικτυακό σεμινάριο στο δίκτυο της CEPOL καθώς και σε άλλες πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης
4. Εισαγάγει μεθόδους διασφάλισης της ενεργούς συμμετοχής των εκπαιδευομένων
5. Καθοδηγήσει τους εκπαιδευτές αναφορικά με την προετοιμασία και την παρουσίαση της συνεισφοράς τους
6. Υλοποιήσει διαδικτυακά σεμινάριά και να καθοδηγεί τις δραστηριότητες εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων
7. Αξιολογήσει την ικανοποίηση των συμμετεχόντων (1ο επίπεδο αξιολόγησης Kirkpatrick)
8. Συγκεντρώσει και αναλύσει τα δεδομένα του διαδικτυακού σεμιναρίου και να αναφέρει τα αποτελέσματα αυτού.

Την τελετή κλεισίματος του Σεμιναρίου συντόνισε ο Υπεύθυνος Υλοποίησης του και Αναπληρωτής Τμηματάρχη του Εθνικού Τμήματος της CEPOL, Υπαστυνόμος Α΄ Γεώργιος Χασάπης ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτές, τους συμμετέχοντες, καθώς και τη Διοίκηση και το προσωπικό της Σχολής για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης εν γένει.
Την απονομή πιστοποιητικών σπουδών στα στελέχη του σεμιναρίου πραγματοποίησε η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σταματίνα Μίζη, συνεπικουρούμενη από το Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα, ενώ στην τελετή παρευρέθη και ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Σταμπουλής.
Σε σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους συμμετέχοντες η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σταματίνα Μίζη, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και ευχές του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο και τους ευχήθηκε ευόδωση των σκοπών του σεμιναρίου με την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα των εργασιών θα συνεισφέρουν στο μέγιστο στην ανάπτυξη της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης και καλή επιστροφή στις χώρες τους, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, συνεχάρει και ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες για την άρτια, εποικοδομητική και άψογη συνεργασία και τους ευχήθηκε καλή επιστροφή στην πατρίδα τους παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, επιμονή και αφοσίωση στην επαγγελματική τους πορεία προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα σε ένδειξη καλής συνεργασίας και φιλοξενίας στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Η άψογη διοργάνωση και υλοποίηση του Σεμιναρίου από το Εθνικό Τμήμα CEPOL και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ευμενέστατη αξιολόγηση του σεμιναρίου από την πλευρά των συμμετεχόντων.
Συγκεκριμένα, και μέσω της διαδικτυακής ανώνυμης αξιολόγησης που διενεργήθηκε στην Πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, το Σεμινάριο έλαβε ποσοστό γενικής ικανοποίησης 100%. Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων τη διαδραστικότητα της εκπαίδευσης μέσω της ενεργής εμπλοκής τους σε ομάδες εργασίας και της εκτενούς πρακτικής εξάσκησης, αλλά και την εξαιρετικής ποιότητας διοργάνωση στο σύνολό της.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στις προτάσεις τους επεσήμαναν την αναγκαιότητα διαρκούς ενσωμάτωσης εργαλείων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, όπως τα διαδικτυακά σεμινάρια, στις συμβατικές μεθόδους εκπαίδευσης.