Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τους εμπρησμούς των ελληνικών δασών τη δεκαετία του ‘90, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυνική ομολογία του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για την εγκληματική δράση πρακτόρων του επίσημου τουρκικού κράτους στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’90, αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, τη συστηματική, άρτια οργανωμένη προσπάθεια των γειτόνων μας να προκαλέσουν με κάθε τρόπο την εσωτερική «αιμορραγία» της Ελλάδος.

Τώρα πλέον υπάρχουν και οι αποδείξεις. Ο λύκος πρόβατο δεν γίνεται. Την ίδια ώρα, το ελληνικό κράτος, σε ρόλο κομπάρσου σε τουρκικό τηλεοπτικό σήριαλ, αντί να προχωρήσει στη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αναμένει εξηγήσεις από την Άγκυρα, με μια δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, ενδεικτική της φοβικότητας και της δειλίας που χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Έχω δηλώσει επανειλημμένα, πως είμαι υπέρ της προσέγγισης με όλους τους γείτονές μας. Η μονόπλευρη, όμως, φιλία ισοδυναμεί με δουλεία και καταδυνάστευση…»