Βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ήδη άρχισε η ονοματολογία υποψηφίων, η οποία προφανώς δεν θα κρατήσει για πολύ, δεδομένου ότι ο χρόνος του προεκλογικού αγώνα είναι εξαιρετικά σύντομος. Για το λόγο αυτό και τα κόμματα βρίσκονται εν βρασμώ, προκειμένου να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Στο κόμμα που γίνεται συνωστισμός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς γιατί στις δημοσκοπήσεις έχει την παράσταση νίκης και προηγείται σε ποσοστά της ΝΔ.
Ταυτόχρονα όμως υπάρχει αρκετή γκρίνια μεταξύ των παλιών κομματικών στελεχών και αυτών που ήρθαν και γράφτηκαν ως μέλη στο κόμμα, τελευταία.
Τα ονόματα που ακούγονται, μετά και τη συνεδρίαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, είναι των Δημήτρη Χαμπίδη, Χρήστου Αντωνιάδη, Μαριάνθης Τουτουντζίδου, Κώστα Λαπαβίτσα, Εύης Παπαγιαννούλη, Γρηγόρη Γεωργιάδη, Γιώργου Ουρσουζίδη με ερωτηματικό διότι εκρεμεί έλεγχος που του γίνεται από το ΣΔΟΕ. Βέβαια την τελευταία λέξη για τις υποψηφιότητες την έχει η Αθήνα, οπότε μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις
Από την πλευρά της ΝΔ τα πράγματα είναι πιο καθαρά καθώς υποψήφιοι θα είναι, εκ των πραγμάτων αφού το ορίζει ο νόμος, οι τρείς νυν βουλευτές Λ. Τσαβδαρίδης, Α. Βεσυρόπουλος, Γ. Μπατσαρά. Προστέθηκε ο Κ. Γιοβανόπουλος μετά την προσχώρησή του στη ΝΔ, και απομένουν δυο θέσεις στο ψηφοδέλτιο, που θα καλυφθούν, τουλάχιστον η μια από γυναίκα λόγω της ποσόστωσης. Ακούγονται τα ονόματα του Τάσου Μπαρτζώκα, της Σταυρούλας Γιαννούτσου της Νίκης Καρατζιούλα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταρτίσει ψηφοδέλτιο το έχει το ΠΑΣΟΚ, λόγω των χαμηλών ποσοστών που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά και λόγω της ίδρυσης κόμματος- (κινήματος) από τον Γιώργο Παπανδρέου. Φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Μιχάλης Σουμελίδης και με πολλές επιφυλάξεις η Θούλη Σιδηροπούλου.
Τέλος μολονότι ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανακοίνωσε επισήμως το όνομα του κόμματός του και τη διακήρυξή του, (θα το κάνει σήμερα Σάββατο στις 5.30 μ.μ) συγκροτεί πιο εύκολα ψηφοδέλτιο στην Ημαθία. Λέγεται ότι θα είναι υποψήφιοι ο Αγγελος Τόλκας, η Δώρα Μπαλτατζίδου, ο Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο Μπάμπης Γκιόνογλου, και ίσως ο Αρης Λαζαρίδης.