ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
(ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΙΒΑΛΙ–ΤΡΟΙΑ -ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ)

Αναχώρηση: 23/12

Διάρκεια: 5 ημέρες


1η ΗΜΕΡΑ:ΕΛΛΑΔΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ(510χλμ.)


Αναχώρηση από την πόλη μας 05:00 το πρωί με προορισμό τα μικρασιατικά παράλια. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα TRAVEL VALUE – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Περνώντας έξω από την Κεσσάνη φτάνουμε στη Μάδυτο από όπου με φέρυ-μπόουτ διασχίζουμε τα στενά των Δαρδανελίων. Άφιξη στο Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο ,διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ:ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ -ΣΜΥΡΝΗ(250χλμ.)


Μετά το πρωινό σε απόσταση 30 χλμ θα επισκευφθούμε την Τροία, που έχει χτιστεί εννέα φορές. Ξενάγηση της αρχαίας πόλης και της Ακρόπολης του Πριάμου – πανόραμα της πεδιάδας του Σκάμανδρου όπου, θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου.. Δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύττιο για να φτάσουμε στο γραφικό Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές. Στην γειτονία του λιμανιού θα δούμε τα παλιά εργοστάσια κατεργασίας ελαιολάδου και παράγωγης σαπουνιού, τα αλλοτινά αρχοντικά με τις νεοκλασικές τους επιρροές, τις παλιές ελληνικές εκκλησιές που σήμερα είναι τζαμιά. Εν συνεχεία επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, πρόκειται για 22 μικρές νησίδες και μια πιο μεγάλη το Μοσχονήσι(ALIBEY ADASI),δημοφιλές θέρετρο των Κυδωνιωτών κατά τον 19ο αιώνα, όπου υπάρχει και σώζεται η εκκλησία των Ταξιαρχών. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Πέργαμο, κατά την περιήγηση με το πούλμαν στη παλιά πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Κόκκινη Εκκλησία που χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί του Ιουστινιανού, την Παλιά Ελληνική συνοικία και τέλος θα ξεναγηθούμε στην Ακρόπολη της Περγάμου. Στην συνέχεια, αναχώρηση δια μέσου Μενεμένης, φτάνουμε στην πολυπόθητη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ(205χλμ)


Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο, την αρχαία Ιωνική πόλη που υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου και διατηρεί πολλά μνημεία της Ελληνικής και Ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Είναι η πρώτη σε σειρά αναφοράς εκκλησία της Αποκαλύψεως .Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Εφέσου με τις άριστα διατηρημένες αρχαιότητες. Θα περπατήσουμε την οδό των Κουρητών, θα δούμε από κοντά την περίφημη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τα λουτρά, την αγορά, τα δημόσια κτίρια κ.ά. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Βασιλική του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στον τάφο του Αγίου, στο λόφο του Αγιασουλούκ. Έχει μήκος 130 μ. και πλάτος 40 μ. και διατηρείται σχετικά σε καλή κατάσταση. Επίσης θα δούμε το ναό της Αρτέμιδος που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από την Σάμο, ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια και για όσους θέλουν να γευματίσουν. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ


Μετά το πρωινό θα κάνουμε έναν ΄΄οδικό περίπλου΄΄ του κόλπου του Κορδελιού. Ελεύθερος χρόνος στο σημερινό Karsiyaka. Αμέσως μετά θα περιηγηθούμε στο κέντρο της Σμύρνης, όπου θα δούμε τα λίγα κτίρια που σώζονται. Το Τελωνείο στο Κορδόνι, την παραλιακή Λεωφόρο, το παλιό Διοικητήριο, την ελληνική γειτονιά της Πούντας, το ναό του Αγ. Βουκόλου που αναπαλαιώνεται και το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο. Από την Ακρόπολη, το κάστρο του Καντιφέ Καλέ θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και του κόλπου. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για φαγητό, περιήγηση και ψώνια στην αγορά για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ -ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΕΛΛΑΔΑ


Πρωινό και αναχωρούμε για το Τσανάκαλε, επιβίβαση στο ferry boat και διασχίζοντας τα στενά του Ελλησπόντου φθάνουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φτάνουμε στην πόλη μας γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ(6-12χρ. σε τρίκλινο)
PARION CANAKKALE HOTEL 5*
& ANEMON FUAR IZMIR 4*
23.12 235 € 335 € 199 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ


1. Τις μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
2. Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* superior
3. Διατροφή (04 πρωινά-04 δείπνα)
4. Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
5. Επίσημο ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.
6. Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
7. Ταξιδιωτική ασφάλεια.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ


1. Τις εισόδους στα μουσεία.
2. Τα προαιρετικά γλέντια.
3. Τα φιλοδωρήματα, τα ποτά στα γεύματα ή δείπνα.
4. Και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Σημειώσεις:

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου.
  • Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.
  • Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α
  • Το γραφείο έχει δικαίωμα να αλλάξει το ξενοδοχείο που αναφέρεται, με όμοιο ίδιας κατηγορίας εφόσον κριθεί αναγκαίο.