ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Βιέννη)

Αναχώρηση: 23/12

Διάρκεια: 5 ημέρες


1η μέρα : ΕΛΛΑΔΑ– ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ(945χλμ)


Συγκέντρωση στο γραφείο μας και στις 04.00 το πρωί αναχώρηση. Διέλευση από τα σύνορα Ευζώνων και δια μέσου Νίς, Νόβισαντ, με καθ΄οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


2η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ


Πρωινό και ξεκινάμε με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας για την ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τη Λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια της, το Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Κατόπιν θα περάσουμε στην Βούδα όπου θα δούμε το Κάστρο, το Άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, την Γοτθική εκκλησία του Αγίου Ματτία, όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από το λόφο του Γκέλλερτ θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης. Γεύμα, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και την αγορά στους δρόμους Ραγκότσι και Βάτσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.


3η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ(250χλμ+250χλμ)


Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στη Βιέννη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της μελωδίας και του βαλς. Αρχίζουμε την μικρή περιήγηση της πόλης του μπαρόκ από τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το φημισμένο Σεμπρούν με τα 1400 δωμάτια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, την Ακαδημία και θα καταλήξουμε στον πεζόδρομο, όπου βρίσκεται και ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Ελεύθερος χρόνος στους πεζοδρόμους της πόλης και το απόγευμα αναχώρηση για Βουδαπέστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ(65χλμ)


Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τα πανέμορφα χωριά κατά το μήκος τους Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός στα ερείπια του Βίσεγκραντ πρώτης ακρόπολης του Βασιλιά Μπιλά του 4ου, συνεχίζουμε για την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το ΄Εστεργκομ, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και τον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Τέλος καταλήγουμε στο χωριό των καλλιτεχνών όπως αποκαλείτε ο Άγιος Ανδρέας, παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας, ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη όπου σας προτείνουμε τον πεζόδρομο Βάτσι που προσφέρεται για ότι είδους αγορές όπως πορσελάνες, καλλυντικά, δερμάτινα, δίσκους κλασσικής μουσικής, επίσης προτείνουμε την υπέροχη ατμόσφαιρα των φημισμένων καφέ της πόλης. Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση ή προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη.


5η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΕΛΛΑΔΑ (945χλμ)


Μετά το πρωϊνό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην πόλη μας.


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ(6-12χρ. σε τρίκλινο)
DANUBIUS FLAMENGO HOTEL 4* 03.01 Βράδυ 235 € 335 € 199 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ


1. Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
2. Τις 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4*
3. Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 δείπνα).
4. Ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση Βουδαπέστης και για την ξενάγηση της Βιέννης.
5. Έμπειρος αρχηγός – συνοδός.
6. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
7. Φ.Π.Α.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ


Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Σημειώσεις:

  • Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α
  • Το γραφείο έχει δικαίωμα να αλλάξει το ξενοδοχείο που αναφέρεται, με όμοιο ίδιας κατηγορίας εφόσον κριθεί αναγκαίο.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου.
  • Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν εκ των δυο γονέων δεν δικαιούται έκπτωση.
  • Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των ξενοδοχείων τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00 και παραδίδονται στις 12:00.
  • Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.