PETROS-AS THYMHTHOYME«Τρεις μαθητές από το Νομό μας διακρίθηκαν στον 6ο διαγωνισμό χημείας» γράφει η εφημερίδα “ΒΕΡΟΙΑ” στις 12 Μαρτίου του 1993. Ανάμεσα σε 1.100 μαθητές ένας Βεροιώτης (οι άλλοι δύο είναι από τη Νάουσα) κατέκτησε την 13η θέση πανελλαδικά.

Αυτόν τον μαθητή έμελλε να τον συναντήσουμε αρκετοί από μας, μερικά χρόνια μετά, γιατρό στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας. Πρόκειται για τον Πέτρο Κηρυττόπουλο, ο οποίος και πάλι διαπρέπει στον τομέα που διάλεξε να υπηρετήσει, με την επιστημονική του κατάρτιση, την ανθρωπιά  και τη σοβαρότητά του.

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο νεαρός γιατρός, μολονότι είναι ήδη διδάκτορας του ΑΠΘ και του ανοίγονται δρόμοι μιας λαμπρής καριέρας, προτίμησε να μείνει στον τόπο του και να προσφέρει ανακούφιση στους συμπατριώτες συνανθρώπους του.

Αυτά για να ξαναθυμόμαστε ότι νεολαία δεν ήταν και δεν είναι μόνο αυτή που σπάει, καταστρέφει και αντιδρά λάθος, αλλά κι αυτή που μοχθεί και προσπαθεί για έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο. Οι διακρίσεις, όπου δει, χρειάζονται αγώνα επιμονή, υπομονή, δουλειά. Και άτομα σαν τον κ. Κηρυττόπουλο το αποδεικνύουν.