Logo Anexarthths Ekpaideutikhs KinhshsΣυνάδελφοι, -ισσες,
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εφαρμόζοντας την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική σαρώνει κυριολεκτικά κάθε εργασιακό μας δικαίωμα, οδηγώντας την Ελλάδα μέσω της εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.
Η εικονική πραγματικότητα που κυβέρνηση και μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν διαψεύδεται με το πιο δραματικό τρόπο από την ίδια την πραγματικότητα, όπως αποτυπώνεται με αμείλικτο τρόπο και στις στατιστικές:
• Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000.
• Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τις 500.000.
• Οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα τις 600.000.
• Οι οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος της αγγίζουν τις 500.000.
• Το 35% των μισθωτών αδυνατεί να πληρώσει τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Αλλά και στην εκπαίδευση η κατάσταση είναι εξίσου τραγική. Δραματικές περικοπές μισθών, βαθμολόγιο-μισθολόγιο της ντροπής, χαράτσια και φόροι, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών μέσω της εγκύκλιου για τα πειθαρχικά παραπτώματα και της αξιολόγησης-χειραγώγησης, υποχρεωτικές μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, χιλιάδες οργανικές στον αέρα με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί να εγκυμονεί, μισθολογική καθήλωση και απολύσεις μέσω της αξιολόγησης, αύξηση του διδακτικού ωραρίου που συνεπάγεται σε πρώτη φάση χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων μας και έπεται συνέχεια, κ.ά. αποτελούν πλευρές του ίδιου μνημονιακού νομίσματος του Σαμαρά και γι’ αυτό ο συντονισμός της πάλης όλων των εργαζομένων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Συνάδελφε, -σσα
οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και οι ευθύνες οι δικές μας είναι μεγάλες, όχι μόνο για τη δική μας γενιά. Στην μνημονιακή πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης η απάντηση πρέπει να είναι μόνο μία:
Γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή τους.
Η ίδια μας η επιβίωση περνάει μέσα από την ανατροπή
της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή
ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή τους.
Το σύνθημα Ή Εμείς Ή Αυτοί πρέπει να γίνει ξανά
η προμετωπίδα στον αγώνα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – 10:30 π.μ.

Α.Ε.Κ. Π.Ε. Νομού Ημαθίας