tsavdaridis_lazaroswΜε αισθήματα βαθιάς υπερηφάνειας εκφράζω τα θερμότερα συγχαρητήρια μου στους αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και συνοδούς της Ελληνικής Αποστολής που συμμετείχε και τίμησε με την αγωνιστικότητα, το ήθος και τις επιτυχίες της τα Ελληνικά χρώματα στους 10ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics 2013 που διεξήχθησαν στην PyeongChang της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τα μέλη της αποστολής από την Ημαθία, τους προπονητές, Ανδρέα Γραμματικόπουλο, Μαντζαρίδη Μιλτιάδη, Κοντονή Μαρία, και Ανδρεάδου Καλλιόπη, αλλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες μας Γκόβα Αποστόλη, Δανόγλου Δημήτρη, Μπουτζιώνα Χρυσοβαλάντη, Νάκη Ουρανία, Γιαρένη Δημήτρη, Ήλκο Θεόδωρο, Σβορώνο Μιχάλη και Τουλίκα Νικόλαο.

Τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας αλλά κυρίως και πρωτίστως η αποφασιστικότητα τους να στέλνουν διαρκώς εμπράκτως το μήνυμα σε όλους μας ότι η διανοητική αναπηρία δεν σταματά σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στη ζωή και στις χαρές της, αποτελεί για την ελληνική κοινωνία φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση.

Τα ίδια ειλικρινή συγχαρητήρια θα ήθελα να εκφράσω και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, οι οποίοι με υπομονή, αγάπη και αφοσίωση αποτελούν τα διαρκή στηρίγματα τους, χαίρονται διπλά με τις χαρές και τις επιτυχίες τους και πεισμώνουν διπλά απέναντι σε κάθε δυσκολία που προκύπτει στη καθημερινότητα τους.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να στέκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους. Ως Βουλευτής αλλά κυρίως ως γονιός είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω πάντοτε να συνδράμω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου προς αυτή την κατεύθυνση.