news_xaroula2_aΣε απάντηση μιας και μόνο φράσης απ τη δήλωση μου για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της μετακίνησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Βέροιας, με την οποία περιγράφω την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ως «ισχνή» στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος τα δυο τελευταία χρόνια για να διατηρηθεί το τμήμα στη Βέροια, ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, κατάφερε να συντάξει έναν ευρύ κατηγορητήριο προς το πρόσωπο μου και την Δημοτική Αρχή, αποποιούμενος κάθε ευθύνη.

Λέξη δεν αναφέρει για το κάλεσμα που απευθύνω και πάλι προς τους βουλευτές του νομού μας, να συμπαραταχτούν στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει ως Δημοτική Αρχή για να μην καταφέρει το ΑΠΘ να πάρει την έκταση και τις εγκαταστάσεις του τμήματος στην Αγ. Βαρβάρα.

Αποφεύγει έτσι με αυτό τον τρόπο, γι άλλη μια φορά να προσέλθει στο πραγματικό πεδίο της μάχης όπου διαρκώς βρίσκεται η Δημοτική Αρχή και δίνει τον αγώνα για την διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Δεν χρειάζεται να του θυμίσω ότι ήταν απών στο κάλεσμα μου σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των θεσμικών φορέων της πόλης για να τους ενημερώσω σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται απ την πλευρά του ΑΠΘ στο θέμα, γιατί το γνωρίζει.

Ο κ. Τσαβδαρίδης προτιμά να παραμένει κρυμμένος στα μετόπισθεν για να πετροβολά εκείνους που είναι μπροστά του, εμφανιζόμενος ως γνώστης των πάντων, αλάνθαστος και ως συνήθως άκρατα εγωκεντρικός.

Ξέρει αυτός καλύτερα απ τον καθένα μας ο κ. Τσαβδαρίδης, από «φθηνούς εντυπωσιασμούς και λογικά άλματα» που επιχειρεί να αποδώσει στην αγωνία μιας Δημάρχου η οποία τον καλεί διαρκώς, ως βουλευτή αλλά και ως επικεφαλής της παράταξης του, γιατί αυτή είναι η πεπατημένη οδός την οποία έχει επιλέξει για να αποφεύγει τα δύσκολα μένοντας στα λόγια και τα ανερμάτιστα κατηγορητήρια σε βάρος όλων γύρω του.

Επιχειρεί ο κ. Τσαβδαρίδης να καρπωθεί ως επίτευγμα δικό του και της παράταξης του, την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Βέροια τα τελευταία δυο χρόνια, όντας ο ίδιος εκτός κοινοβουλίου και από τη θέση της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή, εμείς ως Δημοτική Αρχή που ήμασταν διαρκώς στα κέντρα των αποφάσεων δεν κάναμε τίποτα ενώ εκείνος τα έκανε όλα.

Ας μας πει με ποιο τρόπο τα κατάφερε να τον τιμήσουμε με κάθε πρόσφορο κατά το πρωτόκολλο του Δήμου τρόπο.

Τέλος, τον καλώ ξανά, έστω και τώρα που χάθηκαν όλα τα Τμήματα απ το νομό μας εξ αιτίας των αποφάσεων της κυβέρνησης μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ψηφίζοντας στη Βουλή κάθε εισήγηση της, να προσέλθει με την ιδιότητα του κυβερνητικού βουλευτή στο μέτωπο του αγώνα που δίνει ο Δήμος για να προλάβουμε τα χειρότερα που σχεδιάζονται στην Αθήνα ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα κύριε Τσαβδαρίδη και οι πολίτες είναι χορτασμένοι από αέρα και μάλιστα κοπανιστό σε απαντήσεις σαν τη δική σας που προσπαθεί να στρέψει την κοινή γνώμη μακριά από την ουσία.