Με χαμηλούς ρυθμούς λόγω της χρονικής απόστασης από τις εκλογές που προσδιορίζονται προς τα τέλη Φεβρουαρίου ή Μάρτιο άρχισαν τις προεκλογικές περιοδείες τα λεγόμενα μικρά κόμματα. Ήδη την Ημαθία επισκέφτηκαν το πολιτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης  ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Β Ζορκάδης  μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όσο περνά ο καιρός είναι βέβαιο ότι οι περιοδείες και οι εμφανίσεις κομματικών στελεχών θα πληθαίνουν, καθώς θεωρείται ότι στις επερχόμενες εκλογές τα μικρά κόμματα θα αυξήσουν τις κοινοβουλευτικές τους δυνάμεις λόγω της αποστροφής που δείχνουν οι πολίτες στα δυο κόμματα εξουσίας. Το συμπέρασμα της αύξησης των εκλογικών ποσοστών συνάγεται από τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ωστόσο όλα τα κόμματα ας κρατήσουν μικρό καλάθι, γιατί οι ανατροπές που γίνονται είναι συνεχείς, σημαντικές και το πολιτικό τοπίο απίστευτα ρευστό. Μεσολαβεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές το οποίο φαντάζει ακόμα μεγαλύτερο λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.