Την αποχή του από οποιαδήποτε συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Δοβρά και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Χρήστος Τσιούντας. Η συνάντηση στο Δημαρχείο των δυο πλευρών ήταν τυχαία καθώς τα τοπικά ΜΜΕ βρέθηκαν εκεί για τη συνέντευξη τύπου που αφορούσε την εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και ο κ. Τσιούντας ήταν επίσης εκεί, επειδή συμμετείχε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις του ΕΣΔΑ. Ο πρώτος διότι δεν υφίσταται πλέον ως φορέας μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη καθώς το κράτος δεν φρόντισε να τον αντικαταστήσει ακόμα. Ο δεύτερος λόγος είναι η συμμετοχή στο Δ.Σ μη αιρετών αφού οι περισσότεροι δεν είναι πλέον Δήμαρχοι και δεν έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές. Τρίτος και σημαντικότερος όπως τόνισε, είναι η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, η οποία δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΣΔΑ που κινούνται στην κατεύθυνση της κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων μαζί  με όλες τις αποφάσεις που έλκει αυτό, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλο Βέροιας έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για το συγκεκριμένο έργο. Ειδικά τώρα όπως είπε που η έκταση ανήκει πλέον στο Δήμο Βέροιας.

Είναι φανερό ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για την τύχη του έργου. Κι αυτό γιατί όλο και πληθαίνουν οι επίσημες φωνές που αποστασιοποιούνται ή εκφέρουν τις αντιθέσεις τους. Μένει να δούμε πως θα το χειριστεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.