Μια εκπληκτική παράσταση στην «Βλάχικη Γλώσσα» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 400 και πλέον άτομα, φίλοι και μέλη, του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας στην αίθουσα της ‘Στέγης’ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, οι πρωταγωνιστές ,όλοι μικρά παιδιά, με τη καθοδήγηση του κ. Τάκη Γεωργίου έδωσαν μια εξαιρετική, έξυπνα στημένη παράσταση με «σκετσάκια» και δρώμενα που διαδραματιζόταν μέσα σε μια σχολική τάξη.

Με επαγγελματική σχεδόν ηθοποιία έπαιξαν τους ρόλους τους οι μικροί μας φίλοι, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, κι όλα αυτά στην Βλάχικη(ARMANIKH) γλώσσα προκαλώντας το αδιάκοπο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Υπήρχε και παράλληλη προβολή με υπότιτλους των δρώμενων επί της σκηνής για όσους δεν γνώριζαν την «Βλάχικη γλώσσα». Έτσι  η θαυμάσια αυτή προσπάθεια που κάνει ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ» για να διασώσει την γλώσσα των Βλάχων, έγινε απόλυτα κατανοητή και την απήλαυσε και ο  πιο απαιτητικός θεατής.

Το έργο αυτό σκηνοθετήθηκε και παρουσιάστηκε από τον κύριο ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ο οποίος έγραψε και τους διαλόγους του αξιόλογου αυτού θεατρικού έργου, που είναι και  ο υπεύθυνος του τμήματος εκμάθησης  της Βλάχικης γλώσσας στα μικρά παιδιά.

Την παράσταση προλόγισε και παρουσίασε η κα Μπέτσα Ολυμπία δίνοντας τον λόγο στο πρόεδρο του συλλόγου κ. Τσίρη Γιώργο που απεύθυνε χαιρετισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος κα Βέτα Γεωργίου Αρχοντάκη, υπεύθυνος οικονομικών, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Δώρα Μπαλτατζίδου και Μούρνος Δημήτριος, η πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Νάουσας κα Αρχοντούλα Τζιμουλίκου , η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κουμαριάς κα Τζίμα Αγορίτσα, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου(Π.Ο.Ξ.) κ. Κελεπούρης Νικόλαος και Γεωργίου Γεώργιος και ο πρόεδρος του «μικρού μερά» κ. Τσαπάρας Δημήτριος.

 

Από το Δ.Σ.